<<  Tilbake til nyhetsliste

#metoo har nådd IT-bransjen: Et felles opprop mot seksuell trakassering fra kvinnelige IT-topper

tirsdag, 28 november 2017 16:11 Skrevet av  Trude Ruud Nyhus
Kristine Hofer Næss, leder av ODA, Nordens største nettverk for kvinner innen IT-bransjen Kristine Hofer Næss, leder av ODA, Nordens største nettverk for kvinner innen IT-bransjen

 

#metoo-debatten har rast på sosiale medier de siste ukene, og nå tar også kvinnene fra IT-bransjen et tydelig standpunkt med et tydelig opprop.

#metoo-kampanjen viser med at seksuell trakassering og overgrep forekommer i stor grad også her i Norge, uavhengig av bransjer. IT-bransjen er svært mannsdominert med bare 26 prosent kvinner totalt, og skarve 17 prosent kvinner i toppledelse. For å vise at IT-bransjen har nulltoleranse for uakseptabel seksuell atferd og overgrep, har flere organisasjoner og enkeltpersoner i bransjen gått sammen om et opprop.
- Også i denne bransjen finnes det dessverre uakseptabel atferd, og ett tilfelle er ett for mye. Derfor støtter vi dette oppropet, sier Kristine Hofer Næss, leder av ODA, Nordens største nettverk for kvinner innen IT-bransjen. 


«Oppsigelse og politianmeldelse»

Initiativtakerne til oppropet er personer fra IT-bransjens største interesseorganisasjoner: Abelia ved Hilde Widerøe Wibe, IKT-Norge ved Heidi Austlid, tidligere toppleder i Hewlett-Packard Norge (nå administrerende direktør for Innovasjon Norge), Anita Krohn Traaseth, grunnlegger av TENK nettverket, Isabelle Ringnes, og Mailen Greve fra ODA.
I oppropet står det blant annet «Vi har nulltoleranse for alle former for uakseptabel seksuell atferd og seksuelle overgrep (…) Alle forhold det meldes fra om skal bli fulgt opp, og den som trakasserer eller forgriper seg, skal stilles til ansvar. I alvorlige tilfeller betyr dette oppsigelse og politianmeldelse.» I tillegg til oppropet er det opprettet en lukket gruppe der kvinner fra bransjen kan dele opplevelser og utfordringer de har eller har hatt med seksuell trakassering. 

 

 

Bedre kjønnsbalanse vil bedre situasjonen

Hofer Næss påpeker at slike uønskede hendelser gjerne skjer der det finnes en maktubalanse mellom kjønnene. I IT-bransjen har det tradisjonelt vært en stor majoritet av mannlige ledere. 
- Vi i ODA jobber utrettelig for å øke kjønnsbalansen i ledelsen til IT-selskaper. Vi er overbevist at dersom vi har en bedre kjønnsbalanse både blant medarbeidere og ledere så vil vi se mindre av slik type adferd. Dette er noe vi har jobbet for i over 10 år og vi ser helt tydelig at denne bransjen er på rett vei, selv om uønskede hendelser fortsatt oppstår. Selv om våre undersøkelser viser at mange trives veldig godt i bransjen, har vi fortsatt en vei å gå, sier Hofer Næss. 

 

Ingen skal føle seg utrygg på arbeidsplassen

I 2017 var det konsulentselskapet Sopra Steria som ble tildelt årets ODA-pris for arbeidet de gjør for kvinner i IT. Administrerende direktør Kjell Rusti i Sopra Steria sier at han er enig i ODAs standpunkt.
- Vi er et selskap som har stort fokus på mangfold på arbeidsplassen, og spesielt jobber vi med å få flere kvinner på alle nivåer i selskapet. Men dessverre er ikke vår bransje forskånet fra slike hendelser som blir beskrevet gjennom #metoo-kampanjen, sier han. 
Han er opptatt av tydelige retningslinjer, kommunikasjon fra ledelsen om hva som er akseptabelt, og ikke minst gode varslingskanaler som kan brukes av medarbeiderne om de skulle oppleve uønskede hendelser.
- Ingen skal føle seg utrygg på arbeidsplassen, så enkelt er det, sier han.

 

12. desember inviterer ODA til Morning Tea and Scones, med en erfaringsutveksling rundt kjønnsbalanse i IT-ledelse. Der vil ledere fra en rekke organisasjoner og selskaper i bransjen dele sine erfaringer og råd. Mer informasjon om dette kommer.

K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY << Forrige Neste >>
Vi er nå 9432  medlemmer