fbpx

ODA Bergen Nettverkstreff med HVL, SheCodes: Cybersikkerhet – fra trussel til trygghet

Velkommen til ODA Nettverkstreff sammen med Høgskulen på Vestlandet og SheCodes!

Dato: 30.10.2024
Tid: 16:30-19:00
Sted: Høyskolen på Vestlandet
Adresse: Inndalsveien 28, 5063 Bergen, Norway

Merk! Begrenset antall plasser.

Dette eventet er gratis og åpent for alle!
For å delta må du være medlem eller opprette et gratis ODA medlemskap her.

Cybersikkerhet – fra trussel til trygghet

Bli med på en spennende og lærerik kveld hvor vi setter søkelyset på cybersikkerhet.  Dette arrangementet er for teknologer som ønsker å lære mer om sikkerhet, både fra angrep- og forsvarssiden.

Vi serverer mat – så du kan trygt komme rett fra jobb!

Foreløpig program

  • Martha Norberg Hovd & Irati Manterola Ayala (Simula UiB)- «Å bevare hemmeligheter nå og for alltid: Hvordan kryptografi gir sikkerhet i dag, og hvordan den kan gjøre det i en post-kvante fremtid»
  • Cecilie Wian (Bouvet) – «Root cause: Unge lykkelige menn»
  • Vilde Jacobsen & Cecilie Åsen (Vest politidistrikt) – «Digital Kriminalteknikk – data, spor og analyse»

Mer om innleggene

Martha Norberg Hovd & Irati Manterola Ayala (Simula UiB)- «Å bevare hemmeligheter nå og for alltid: Hvordan kryptografi gir sikkerhet i dag, og hvordan den kan gjøre det i en post-kvante fremtid»

Kryptografi er en grunnleggende del av moderne liv, og brukes til å sikre alt fra meldingene dine til statshemmeligheter. I dette foredraget introduserer vi grunnleggende prinsipper for kryptografi, hvordan det fungerer, og viktigst, hvordan det kan slutte å fungere. Vi kommer også til å diskutere hvordan og hvorfor praktisk talt all kryptografi som brukes i dag må endres for å fortsette å være sikker i møte med kvante-datamaskiner.

Martha Norberg Hovd tok doktorgraden sin i kryptografi ved Universitetet i Bergen for to år siden og jobber nå som postdoktor ved Simula UiB. Hun har en variert akademisk bakgrunn som dekker emner som kvantefysikk, allmenn litteraturvitenskap og algebra, men spesialiserer seg nå på sikkerheten til og bruken av avanserte kryptografiske protokoller.

Irati Manterola Ayala er for tiden doktorgradsstudent i kryptografi ved Simula UiB, og spesialiserer seg på analyse av kryptografiske primitiver. Doktorgraden hennes er i skjæringspunktet mellom kryptografi og matematikk, og hun startet på den i juni 2022. Hennes akademiske reise har gitt henne en dyp forståelse av matematisk teori, som hun nå benytter i banebrytende kryptografisk forskning.

/

Cecilie Wian (Bouvet) – «Root cause: Unge lykkelige menn»

Teknologien er vevd inn i hverdagen og påvirker livene våre på synlige og usynlige måter. Alle fortjener teknologi som er trygg å bruke. En persons liv er ikke lik en annens. De som skaper teknologien baserer seg gjerne på egne liv og erfaringer. Hvordan blir det da når de som lager løsningene er unge, lykkelige menn? Cecilie Wian tar for seg hverdagslige Norske løsninger, og problemer med dem.

Cecilie Wian er en ivrig forkjemper for ansvarlig teknologi – og kjemper for trygg teknologi for alle. Wian har holdt selskaper som REMA 1000 og Vipps ansvarlige for feil som setter intetanende mennesker i fare. Wian er en internasjonal foredragsholder og vinner av ODA Top 50 Women in Tech-prisen i 2023.

/

Vilde Jacobsen & Cecilie Åsen (Vest politidistrikt) – «Digital Kriminalteknikk – data, spor og analyse»

Hva er digital kriminalteknikk og har det noe med cybersikkerhet å gjøre? Hvordan jobber politiet med data som sporsteder og hva kan man egentlig finne av digitale spor på mobiler, pc’er og alle de andre tingene vi omgir oss med som lagrer informasjon om oss? Teknologien utvikles stadig og skaper både muligheter og hindringer for politiets evne til å sikre og analysere data. Digital kriminalteknikk er ikke som en Lisbeth Salander film, men det er av og til like spennende.

Vilde Jacobsen er politiutdannet og har jobbet ved Avsnitt for Digitalt Politiarbeid i Vest Politidistrikt i 3 år. Hun er et et viktig bindeledd mellom etterforskningsteamene og teknologene og interesserer seg særlig for jussen rundt digital kriminalteknikk.

Cecilie Åsen ønsker å bruke mer teknologi for å bidra til bekjempelse av kriminalitet. Hun har en mastergrad i informasjonssikkerhet og har jobbet i 15 år som utvikler i det private før hun ble ansatt som spesialetterforsker ved Avsnitt for Digitalt Politiarbeid i Vest Politidistrikt.

/

Hrafnhildur Sverrisdottir – «Passordknekking på UiB: Ei reise frå ‘123456 ‘ til ‘S1kk3rh37»

I forbindelse med sikkerhetsmåneden i 2023 valgte Hrafnhildur og teamet å sette fokus på passordsikkerheten til brukerne sine. Hva er vel en bedre måte å gjøre dette på enn å bevise at passordene deres kanskje ikke var så sikre som de trodde? Foredraget vil gi et innblikk i gjennomføringen og resultatene av prosjektet, og kanskje vil noen i publikum vurdere å bytte passord etterpå.

Hrafnhildur Sverrisdottir har snart en bachelor i informatikk med spesialisering i datasikkerhet fra UiB, og har de siste to årene jobbet som sikkerhetsingeniør ved IT-avdelingen på UiB ved siden av studiene. For tiden jobber hun hovedsakelig som prosjektleder for et nytt sentralisert loggesystem for UiB.

Registrering

Dette eventet er gratis og åpent for alle!
For å delta må du være medlem eller opprette et gratis ODA medlemskap her.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no