fbpx

#GirlTechFest

På #GirlTechFest inviterer vi 10-åringer over hele landet til Norges kuleste digitale skoledag!
#GTF 2017 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Siden 2015 har ODA vært med på å utvikle og arrangere en GirlTechFest -en digital skoledag for jenter mellom 10-12 år over hele landet. Det som startet som et felles initiativ fra flere organisasjoner har nå vokst seg landsdekkende. Vi kunne derfor i 2017 ønske over 1300 jenter velkommen til en fantastisk skoledag fylt opp av lek og læring med ny teknologi og metodikk for innovasjon fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.

#GTF 2016 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Ved at kvinner fra IT bransjen stiller opp som veiledere og rollemodeller er vi med på å vekke interessen for teknologi og håper naturligvis på å se mange av dem som kolleger om ikke alt for mange år. Målet er å vekke interessen deres for teknologi, og å introdusere dem for metodikk for å utvikle nye tjenester og produkter. I løpet av en skoledag vil de få anledning til å lære å kode, bygge sin egen robot ved hjelp av elektriske kretser, lære om ny teknologi generelt som AI, RPA og mye mer.

#GTF 2017 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Girl Tech Fest arrangeres av ODA sammen med IKT Norge, Tenk, Norway Makers, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og Deichmanske bibliotek.

Les mer om Girl Tech Fest her >

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no