fbpx

#GirlTechFest

På #GirlTechFest inviterer vi 10-åringer over hele landet til Norges kuleste digitale skoledag!
#GTF 2017 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Siden 2015 har ODA vært med på å utvikle og arrangere en GirlTechFest -en digital skoledag for jenter mellom 10-12 år over hele landet. Det som startet som et felles initiativ fra flere organisasjoner har nå vokst seg landsdekkende. Vi kunne derfor i 2017 ønske over 1300 jenter velkommen til en fantastisk skoledag fylt opp av lek og læring med ny teknologi og metodikk for innovasjon fra Tromsø i nord til Stavanger i sør.

#GTF 2016 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Ved at kvinner fra IT bransjen stiller opp som veiledere og rollemodeller er vi med på å vekke interessen for teknologi og håper naturligvis på å se mange av dem som kolleger om ikke alt for mange år. Målet er å vekke interessen deres for teknologi, og å introdusere dem for metodikk for å utvikle nye tjenester og produkter. I løpet av en skoledag vil de få anledning til å lære å kode, bygge sin egen robot ved hjelp av elektriske kretser, lære om ny teknologi generelt som AI, RPA og mye mer.

#GTF 2017 PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Girl Tech Fest arrangeres av ODA sammen med IKT Norge, Tenk, Norway Makers, Nasjonalt senter for realfagsrekruttering og Deichmanske bibliotek.

Les mer om Girl Tech Fest her >

ODA-Nettverk

ODA er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. ODA har mer enn 6000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og over 70 partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no