Styret

ODA er organisert i et hovedstyre som representerer ulike bedrifter og bransjer i Tech, fra de minste gründerbedriftene til de store globale aktørene. Alle har til felles at de ønsker å bidra med sin kompetanse, erfaring og ikke minst store engasjement for å «Lead the Change», og uten dem – ingen ODA-initiativer.

Medlemmene i hovedstyret leder gruppene vi er organisert i:  Nettverksgruppen, Inspirasjonsgruppen, strategiske initativ, mentorgruppen, partnergruppen og marked- og kommunikasjon, samt ODA Trondheim og ODA Bergen. Les mer om alle i styret under.

 

Kristine Hofer Næss Styreleder / Chairwoman

Kristine Hofer Næss er en av gründerne og Styreleder i ODA. Hun er siviløkonom fra Universität St. Gallen med Master i IT Management, og kurs ved IMD og HEC. Kristine er Nordisk Chief Customer relations Officer i konsernledelsen i Amesto Solutions og har jobbet i IT-bransjen siden 2003. Før det har hun innehatt ulike roller innen salg og ledelse i Microsoft, der hun sist var Direktør for kunde- og partneropplevelse, inkludert ansvar for kundetilfredshetsprogrammer, intern prosessforbedring og personvern. Kristine mener den digitale revolusjonen gjør fokus på kundeopplevelse helt nødvendig for å ha suksess, og at mangfold er essensielt for å finne de beste løsningene i organisasjoner og samfunnet.

LinkedIn
Gøril Rønning Leder partnerprogram / Head of Partner Programs

Gøril Rønning  (Capgemini) er Leder Partnerprogram fra 2017, nestleder i ODA fra 2018 og har vært aktiv i Oda-Nettverk siden 2009. Gøril holder en Bachelor i Internasjonal Markedsføring fra ESADE og BI i tillegg til videreutdannelse innen Prosjektledelse ved NTNU. Gøril har jobbet som salgsleder siden 2007 og er i dag Nordisk leder for CRM i Cap Gemini. Gøril ble i 2017 kåret til Norges topp 50 kvinner innen Technology i Norge.

LinkedIn
Mailen T. Greve Leder stategiske Initiativer / Head of Strategic Initiatives

Mailen Greve (Statoil) er leder av våre Stategiske Initiativer. Hun er en av grunderne av Oda-Nettverk og har sittet i styret siden oppstarten i 2006. Mailen har MSc IT Management fra London School of Economics. Hun startet karrieren i et headhunterbyrå for IT bransjen i 1997 og har siden jobbet i grensesnittet mellom forretning og IT. Nå sitter hun i ledergruppen i Accenture Digital og jobber som Programleder innen Digitale prosjekter. Mailen brenner for å sikre at vi har nok tilfang av jenter fra barnsben, via studier og inn i bransjen. Hun har bygget opp Inspirasjonsdagen gjennom flere år og vært med-ansvarlig for å utarbeide GirlTechFest og STAR/Top 50 Women in Tech og jobber nå med et initiativ for kvinner i ledelse. Twitter: @mailengreve

LinkedIn
Gunn Severinsen Leder Nettverkstreff / Head of Networking Events

Gunn har vært med i nettverksgruppen siden 2011, og leder fra 2017. Hun er utdannet siv.øk. (MSc) fra CBS, og har vært i IT-bransjen siden 2003. Hun er forretningsutvikler og kundeansvarlig for offentlig sektor i Itera, som i 2017 ble kåret som en av de mest innovative selskaper i Norge, og det eneste IT-selskap i Topp 5. Gunn er opptatt av at verden blir bedre med smart bruk av teknologi, og at det er svært viktig at vi får både jenter og gutter med på å skape den digitale fremtiden vi vil og må ha.

LinkedIn
Hanne Kristine Fjellheim Kommunikasjonssjef/ Head of Communications

Hanne Kristine Fjellheim (Sopra Steria) er leder for PR og kommunikasjon. Hun har en bachelorgrad i journalistikk, en mastergrad i Corporate Communication og bakgrunn som journalist, PR-rådgiver og fotograf. Hanne er i dag Communication Manager i konsulentselskapet Sopra Steria. Hun har jobbet i IT-bransjen siden 2013, og er en av gründerne, samt leder, av kvinnenettverket WASS i Sopra Steria. Hun brenner spesielt for kommunikasjon i digitale kanaler, og tror at dette er nøkkelen til å vise frem flere kvinnelige rollemodeller i IT-bransjen.

LinkedIn
Linn Drivdal Mellbye Markedssjef / Head of Marketing

Linn Drivdal Mellbye (Microsoft) er Markedssjef i Oda. Linn har jobbet som leder innen IT i ti år, både nasjonalt og internasjonalt. De fire siste årene i Microsoft. Først to år i Services (konsulent og rådgiverdivisjonen) og deretter som Partner Business and Development lead, med ansvar for Partner Marketing, Microsoft University og Microsofts Partnerkapasitet. Før det har hun hatt roller som Markedsdirektør for Norden i PGI, Salgssjef og Tech grunder. Hun har to Executive Master of Mngt prog. med spesialisering innen digital kommunikasjonsledelse og nyskapning og kommersialisering fra BI i samarbeid med NY University og UC Berkeley. Fra januar 2018 blir Linn å finne i Apple.

LinkedIn
Ellen-Marie Bjerknes Nygård Leder Advisory Board / Head of Advisory Board

Ellen-Marie Bjerknes Nygård har vært styremedlem i ODA i 6å, først som markedssjef, nå som leder for Inspirasjonsdagen. Ellen-Marie er markedsføreren fra Handelshøyskolen BI som startet sin karriere med software testing og hun har jobbet hele sin karriere som konsulent og rådgiver innenfor teknologi og IT. Hun jobber nå i PWC, et av verdens ledende konsulentselskaper, som prosjektleder, programleder og rådgiver innenfor digital transformasjon og digital governance. Ellen-Marie brenner for at teknologi – og IT-bransjen trenger ressurser som representerer et mangfold – i erfaring, alder, kjønn og kompetanse. Hun beskrives av de rundt seg som analytisk, strukturert, inkluderende, varm og energisk.

LinkedIn
Anine Ragnif Leder mentorprogrammer / Head of Mentor Programs

Anine Ragnif (Capgemini) leder av Mentorprogrammet siden høsten 2017.

Anine har sin utdannelse fra NHI Datahøgskolen og har jobbet i konsulentbransjen i hele sin karriere. I dag har hun en ledende rolle i Capgemini. Anine er en dame full av energi, hun sier selv at hun er en dame som digger engasjement, og forventer at de rundt henne viser engasjement og initiativ. Anine brenner for initiativer som vil bidra til økt kvinneandel i teknologibransjen, fra undervisning i barneskolen til å dele kompetanse og erfaring inn i ulike fora som vårt eget mentorprogram.

Anine ble i 2017 kåret til en av Norges 50 fremste IT-Kvinner i kategorien ledelse.

I Oda leder hun Mentorprogrammet og det strategiske initiativet Executive Shadowing.

LinkedIn
Gudrun Jebsen Leder ODA Bergen / Leader Bergen

Gudrun er partner i Eminent People, som hun var med å starte opp i 2011 – et rekruttering- og konsulentselskap med fokus på fagspesialister og ledere.  Hun har lang og variert erfaring innenfor utvelgelse og rekruttering, ledelse, IT og salg, og er utdannet innen IT, økonomi og ledelse, Gudrun var også med å starte ODA-Nettverk i Bergen i 2012.

LinkedIn
Louise Juul Helliksen Leder ODA Midt-Norge / Leader Trondheim region

Louise er Senior Digital Consultant Manager i SopraSteria i Trondheim, og sammen med flere andre i Trondheim revitaliserte hun Trondheim-gruppen høsten 2017.

LinkedIn
Leder Inspirasjonsdagen Anette Wærsten
Anette Wærsten Leder Inspirasjonsdagen / Head of Inspiration Day

Anette Wærsten ble leder for Inspirasjonsdagen høsten 2018. Anette er utdannet siviløkonom fra BI og har de siste 12 årene jobbet innen IT. I dag jobber hun som daglig leder og rådgiver i Waken, et selskap hun var med på å starte i 2014. Waken er et konsulenthus med fokus på rådgivning og implementering innenfor Customer Experience.

LinkedIn
Oda Nettverk

ODA er Nordens ledende møteplass for kvinner i teknologi. ODA har mer enn 7000 medlemmer, grupperinger i Oslo, Bergen og Trondheim, og rundt 30 strategiske partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større kjønnsmangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no