fbpx

Mangfold som drivkraft: Hvordan variasjon i team skaper innovasjon


Å etterstrebe mangfold på arbeidsplassen er ikke bare tomme ord – det er en god avgjørelse for forretningen og for de ansatte. – Fremtidens løsninger må være utviklet av en arbeidsstyrke som gjenspeiler et tverrsnitt av befolkningen, mener twoday.

Mangfold i team fører til innovative løsninger og bedre resultater ved å bringe sammen en rekke ulike perspektiver, erfaringer og ferdigheter. Når teammedlemmer har forskjellige bakgrunner, kulturer og tankesett, øker sjansen for å få en bredere forståelse av problemene som skal løses.

En rekke undersøkelser understøtter dette og viser at team med mangfoldig arbeidsstyrke kan kartlegge utfordringer på smartere måter og ha flere originale og nyttige løsninger, enn mer homogene team.

Arbeidsstyrken må speile samfunnet

I twoday er vi opptatt av å ha mangfoldige team når vi skal utvikle digitale løsninger for deg, meg og samfunnet. Et av målene våre er at arbeidsstyrken skal speile tverrsnittet av befolkningen, for løsningene twoday utvikler, brukes av alle slags folk.

Da må vi også representere dem. Følgelig er det vanskelig å se for seg annet enn en 50/50 kjønnsbalanse, og en balansert fordeling av de øvrige mangfolds-parametrene på markedet vårt, understreker Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday.

Kristin Nyberg, administrerende direktør i twoday. Foto: Kristin Stoylen

Mangfold i prosjekt

I twoday merker vi at markedet har fått et økt fokus på mangfold og inkludering. Våre kunder etterspør i økende grad sammensatte team med ulike kjønn og alder. Det fordi de mener det skaper effektive team og en god gruppedynamikk.

Å bygge fremtidens digitale løsninger altfor stort ansvar til at kun deler av befolkningen skal ha en påvirkning. Teknologi for ulike behov bør bygges av mennesker som forstår disse behovene – med andre ord en mangfoldig arbeidsstyrke, sier Nyberg.

Hvorfor er det viktig for deg for enkeltperson?

Mangfold i team er viktig for de ansatte av flere grunner. Først og fremst bidrar det til et rikere arbeidsmiljø, hvor forskjellige perspektiver og erfaringer kan kombineres for å løse problemer på innovative måter. Når ansatte kommer fra ulike bakgrunner, kulturer og har forskjellige synspunkter, gir det en bredere forståelse og bedre innsikt i ulike aspekter av arbeidet.

Videre bidrar mangfold til å skape en inkluderende arbeidskultur hvor alle føler seg sett og verdsatt, noe som kan øke trivsel og engasjement blant de ansatte. Å arbeide i et mangfoldig team kan også øke medarbeidernes personlige utvikling og læring, da de eksponeres for ulike måter å tenke og arbeide på. Dette kan igjen forbedre samarbeidet og kommunikasjonen i teamet, noe som er essensielt for suksess i dagens globale og komplekse arbeidsmiljø.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no