fbpx

Ny leder skal ta Inspirasjonsdagen til nye høyder

Alis Wiken Wilson. Foto: Marcus Karkas

Alis Wiken Wilson er valgt til ny leder av Inspirasjonsdagen i ODA-Nettverk. Med bakgrunn som softwareutvikler i Forte Digital og flere års engasjement for mangfold i teknologibransjen, er hun klar til å løfte arrangementet til nye høyder. 

Inspirasjonsdagen til ODA-Nettverk er en årlig konferanse som samler kvinner og menn fra teknologi- og IT-bransjen for å dele kunnskap, skape nettverk og fremme mangfold og inkludering i utviklingen av fremtidens digitale løsninger.

Alis har vært aktiv i ODA-Nettverk siden desember 2022, der hun har jobbet med å arrangere nettverkstreff for ODA-medlemmer. De siste månedene har hun også vært vara leder og styremedlem, noe som har gitt henne verdifull innsikt i organiseringen av frivillige arrangementer. Nå står hun foran en ny utfordring som leder for Inspirasjonsdagen, og hun er klar for oppgaven. 

– Jeg har alltid likt å arrangere eventer, helt siden studietiden på informatikk ved NTNU, sier Alis med et smil. – Jeg var med i Ada NTNU, som jobber for å øke antallet kvinner i teknologistudier, og der arrangerte vi alt fra små til store eventer. Så det å få muligheten til å ta ansvaret for et så stort og viktig arrangement som Inspirasjonsdagen, føles som en naturlig videreføring av mitt engasjement for mangfold i tech. 

Alis forteller at hun begynte å interessere seg for mangfold da hun startet på informatikkstudiet i 2017. Andelen kvinner på studiet var lav, og dette ga henne et sterkt ønske om å bidra til å endre bildet. 

– Jeg ble motivert til å spre budskapet om alle de spennende jobbmulighetene innen tech, og ikke minst viktigheten av å ha mangfold i utviklingen av fremtidens digitale løsninger, forklarer hun. Dette engasjementet tok hun med seg videre inn i arbeidslivet, hvor hun raskt meldte seg inn i ODA-Nettverk. 

Vil inspirere publikum til å spre ordet 

Som ny leder for Inspirasjonsdagen har Alis store planer for neste arrangement. Hun er opptatt av at deltakerne skal sitte igjen med inspirasjon og konkrete idéer de kan ta med seg tilbake til arbeidshverdagen. 

– Mitt mål er at deltakerne på konferansen skal sitte igjen med så mye inspirasjon og nye inntrykk at de sprer det videre til kollegaer, venner, familie, resten av landet og gjerne lenger. For å øke mangfoldet i teknologibransjen må tematikken diskuteres og forstås av alle i bransjen, så det blir viktig å tilby innhold som treffer et bredt spekter av deltakere. 

Alis har stor tro på at et sterkt team og god organisering er nøkkelen til suksess. Selv om lederrollen medfører et stort ansvar, føler hun seg trygg på at det frivillige teamet i ODA-Nettverk vil gjøre Inspirasjonsdagen til en festdag. 

– Jeg er sulten på nye utfordringer og gleder meg til å arrangere dette eventet sammen med det fantastiske teamet i ODA. Vi har et suverent jubileum foran oss, siden det er 20-årsjubileum for ODA-Nettverk, og jeg kan love at vi skal gjøre det til en dag man sent vil glemme! 

Ønsker et mangfoldig publikum 

Mangfold i teknologibransjen er et tema Alis brenner for, og dette vil også prege årets Inspirasjonsdag. 

– Teknologi for alle må være skapt av alle, sier Alis. – Det er derfor så viktig at vi har mangfold blant de som utvikler de digitale løsningene vi alle skal bruke. Jeg ønsker å se et enda større mangfold blant deltakerne på Inspirasjonsdagen i år, og vi jobber hardt for å få til dette. 

Den nyvalgte lederen er tydelig på at hun ønsker å skape en dag som både inspirerer og gir konkrete verktøy for å fremme mangfold i bransjen. Og med 20-årsjubileumet som bakteppe, lover hun at det blir en Inspirasjonsdag for historiebøkene. 

Vi gleder oss til å følge Alis sitt arbeid som leder for Inspirasjonsdagen fremover! 

Les mer om Inspirasjonsdagen her!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no