fbpx

ODA Nettverkstreff: AI og Process Mining

Velkommen til Oda nettverkstreff på Kulturhuset i Oslo sammen med Platinumpartner, Capgemini. Vi ønskes velkommen til treffet av Jens Middborg, Country Manager i Capgemini Norge, før Essy Dahlin tar oss med på en reise under den mystiske overflaten til kunstig intelligens. Hvordan påvirker AI egentlig bedriftskulturer, hva er problematisk ved AI og hva kan vi gjøre for å utnytte teknologien best mulig? Deretter vil Vivienne van Gestel fortelle oss om Process Mining. Hvordan kan vi bruke datadrevne metoder for å forenkle komplekse prosesser, identifisere flaskehalser og skape bedre verdi?

Begge foredrag holdes på engelsk.

Jens Middborg – Country Manager, Capgemini Norge

Med 13 år på nakken i Capgemini har Jens primært jobbet med salg og store komplekse offshore prosjekter i ulike roller, hvor han under årenes løp har tatt på seg større ansvar. Sommeren 2018 tok han over som leder for Capgemini i Norge. Jens er Rogalending og pendler mellom Oslo, Stavanger og flere andre lokasjoner i Capgemini-universet. Han ser frem til å dele noen tanker om selskapet og teknologibransjen når han skal innlede Nettverkstreffet på Kulturhuset.

Behind the pretty face of AI (AI- Bak fasaden)
AI-programvare blir i dag tatt i bruk av alle type bransjer for å oppnå markedsdifferensiering. Teknologien kan gi enorme fordeler på dette området, men i mange firmaer er ansatte skeptiske til AI og forbinder det med usikkerhet og frykt for å bli overflødige. Det er også etiske utfordringer knyttet til AI, som utvalgsskjevhet (bias), åpenhet og menneskerettigheter.
Psykologiske krefter påvirker måten vi forholder oss til endringer på, og det er viktig at bedriftsledere forstår hvordan dette kan påvirke firmaets prestasjoner. I en verden hvor vi stadig tar i bruk mer AI for å forstå og samhandle med kundene våre, vil de som forstår forbindelsen mellom den digitale og fysiske verden stå igjen som vinnere.
Essy Dahlin vil guide oss gjennom AI-applikasjoner, hvordan AI påvirker bedriftskulturer og de etiske utfordringene knyttet til AI.

Essy Dahlin, Digital Strategy Advisor, Sogeti
Med sin brede bakgrunn fra ulike industrier og roller rådgir Essy kundene sine i hvordan de kan endre sine selskaper for å bli relevante i et svært konkurransepreget marked. Entreprenørånden hennes kommer tydelig frem når hun snakker om skjæringspunktet mellom business og IT. Hun deler innsikt og ideer med engasjement og dedikasjon.

Process Mining – Hva er det selskapet egentlig bruker tid på?
Ledende virksomheter både etterspør og tar raskt i bruk den fremste teknologien for å effektivisere, optimalisere forretningsprosesser og øke kundeverdi. Process Mining er en datadrevet metode for prosessanalyse som bruker data fra organisasjonens eksisterende IT-systemer for å vise hvordan prosesser faktisk gjennomføres. Visualisering av prosessen gjør det enkelt å synliggjøre alle variasjoner av prosessen og oppdage flaskehalser tidlig. Videre vil analyse av prosessdata identifisere rotårsaken til utfordringer og foreslå konkrete tiltak for å optimalisere prosessen. Vivienne van Gestel fra Celonis vil demonstrere hvordan process mining virker gjennom en live demo.

Vivienne van Gestel, Partner Manager, Celonis
Til daglig jobber hun med å bygge opp det nordiske og russiske partnersamarbeidet for det mest innovative og mest hurtigvoksende tech-selskapet i Europa. Celonis er markedsledende innen feltet Process Mining med software som gir selskaper muligheten til å oppnå en ende-til-ende transparens i alle slags prosesser.

Program:
16:30 – Registrering, enkel servering og mingling
17:00 – Velkommen ved ODA Nettverk
17:05 – Velkommen ved Capgemini, Jens Middborg, Country Manager
17:15 – Behind the pretty face of AI (engelsk), Essy Dahlin, Digital Strategy Advisor, Sogeti
18:00 – Process Mining – Hva er det selskapet egentlig bruker tid på?
(engelsk og norsk), Vivienne van Gestel, Partner Manager, Celonis
18:45 – Takk for i dag

Meld deg på nettverkstreff her!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no