fbpx

Trender i tiden – Om teknologi, bærekraft og gjenbruk – Odanettverket i Bergen

Bergen, 21.10.19 kl. 14, hos Sparebanken Vest.

Trender i tiden – om teknologi, bærekraft og sirkulær økonomi

Vi lever i en tid med teknologiske skifter som påvirker vår hverdag direkte – kunstig intelligens (AI), bruk av virtuelle hjelpemidler (VR/AR), maskinlæring, roboter (BOTs) er noe av stikkordene. Samtidig er det økonomiske skifter til en sirkulær økonomi og fokus på bærekraft, klima og forbruk. Velkommen til en ettermiddag for å lære litt mer om hva som er under utvikling og hvilke utfordringer dette kan gi oss.

Teknologi og Trender i Tiden 

Åsa Holmberg – Executive Vice President i Knowit

Det er svært mange forskjellige retninger innen teknologiske trender. Åsa Holmberg vil ha en gjennomgang av hva man ser som de sterkeste trendene framover sett fra et stort skandinavisk teknologiselskap.

BIR – mer enn boss?

Eva Skjold – kommunikasjonssjef i BIR

Hva tenker du på når du ser den oransje logoen til BIR? Kildesortering, gjenvinningsstasjoner, bossmenn og bossbiler? Ja, sannsynligvis. I tillegg til dette jobber renovasjonsselskapet systematisk med innovasjon, digitalisering og sirkulærøkonomi.

Den sirkulære utfordringen. Hvorfor vi trenger å tenke disruptivt innen sirkulær økonomi

– Anders Waage Nilsen, forretningsutvikler i  WasteIQ

WasteIQ  er en digital skybasert plattform for offentlig avfallshåndtering, basert på åpne standarder og IoT-integrasjoner. Datadrevet ressursstyring er nødvendig for å lage sirkulære forretningsmodeller og nye adferdsinsentiver. WasteIQ samler data fra sensorer, fra adgangskontrollsystemer, fra geosporingsenheter og fra alle mulige små dingser man trenger i et moderne avfallssystem, inkludert bossbilene som tømmer bosspannene. Dataene tilgjengeliggjøres for alle som trenger tilgang til disse dataene.  Anders Waage  Nilsen jobber som forretningsutvikler i WasteIQ og vil gi deg innblikk i hvordan han og teamet jobber med den prisvinnende plattformen med internasjonale ambisjoner.

Påmelding:

https://members.odanettverk.no/arrangement

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no