fbpx

#WomenInTech lunsj på #DellTechForum

Kun en fjerdedel av ansatte i IT-bransjen er kvinner. I toppledelsen er tallet enda lavere – kun 17 prosent kvinner sitter i lederstillinger. Mangfold på arbeidsplassen gir bedre forretningsresultater, så hvorfor er ikke tallet høyere?

Sammen med Dell Technologies inviterte vi til en spennende nettverkslunsj, der vi så nærmere på hvilke utfordringer bransjen står overfor og hvorfor mangfold er nødvendig for å lykkes. Lunsjen var en del av konferansen Dell Technologies Forum.

På scenen var det innledning fra ODA’s egne Gunn Severinsen, i tillegg til fire inspirerende talere fra VMware, Atea og Microsoft som delte av sin kunnskap og erfaringer.

Angeliqua Ramming-Gaden, Norgessjef i VMware holdt innlegget Forskjellen vi alle kan utgjøre, med fokus på bevisstgjøring. Henrik Høst, direktør for region Øst i Atea snakket om Hvordan øke kvinneandelen i mannsdominerte bransjer? 

I tillegg hørte vi om Future of work, Trender i framtidens arbeidsliv fra Lene Diesen, Marketing & Operations Director i Microsoft og Marianne Engebretsen, HR Director i Microsoft. I fremtiden vil vi kanskje jobbe som Digital Culture Commentators, eller Ethical Technology Advocate, og det vil muligens kunne være fra hvor som helst, nå som digitale løsninger gjør det mulig å operere uten grenser. Og ikke minst vil det fra og med nå av være viktig å fokusere på såkalt re-skilling, en kontinuerlig oppdatering av kompetanse.

 

 

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no