fbpx

ODA Board Network: Lanserer styrenettverk for kvinner i teknologi

4. september lanserte vi ODA Board Network, et nytt initiativ fra ODA-Nettverk med mål om å øke teknologikompetanse og mangfold i norske styrer. Målet med satsingen er å utfordre «status quo» i norske styrerom.

– Hele verden vil se til Norge og resultatene av kravet til en 40 prosent kvinneandel i styrerommet. Mitt ønske er at verden vil kunne se tilbake på lovendringen som et springbrett for vekst, sier Radmila Stoltz, initiativtaker til ODA Board Network.

En spørreundersøkelse blant ODA-Nettverks 10 000 medlemmer, samt innspill fra våre
samarbeidspartnere, forteller oss at det i dag er behov for flere initiativer for å øke både
teknologikompetanse og mangfold i norske styrerom.

– Jeg tror teknisk kompetanse vil være avgjørende i årene som kommer, og med nye kjønnsbalanselover for norske selskaper, vil rekrutterere måtte se bredere og lenger for å sikre riktig styresammensetning. Med lanseringen av ODA Board Network vil ODA-Nettverk bidra til både økt teknisk kompetanse i norske styrer, og gå inn for mer mangfold. Jeg er spent på å drive dette initiativet videre, sier Kine Dahl, styreleder i ODA-Network.

Lanseringsevent hos Evidi

Evidi, vinner av ODA Awards 2024 i kategorien «Organization» var vertskap for lanseringen av ODA Board Network, hvor erfarne styreledere var invitert for å dere deres reise i styrerommet, hvordan teknologi kan spille en viktig rolle og hva man bør være obs på i et compliance- og juridisk perspektiv.

De fremmøtte fikk høre mer om ODA Board Network, Hedvig Bugge Reiersen, partner i Wikborg Rein fortalte om hvilke plikter du må forholde deg til som styremedlem, og tech-entreprenør, styremedlem og engleinvestor Anne Lise Waal delte verdifull innsikt i tech-strategiens plass i styrerommet.

Kvelden ble avsluttet med paneldiskusjon med Karen Dolva, tidligere daglig leder og med-gründer av selskapet No Isolation, Sagar Chadna, senior partner og CTO i RunwayFBU, Anne Lise Waal, Hedvig Bugge Reiersen og Gudmund Killi, styreleder i Evidi og administrerende direktør i Credo Partners.

Evidi-styrelederen trekker frem mangfold i styrerommet som en viktig del av Evidi og andre virksomheters vekstreise.

– Ved å sikre mangfold i et styre, tilfører vi verdifulle innspill til virksomheters utvikling. Mangfold beriker styrets kompetansebase og bringer med seg en unik dynamikk, samtidig som det gir verdifulle perspektiver. Sammen med ODA og andre aktører i nettverket, vil vi fortsette å fremme mangfold for å være med på å forme morgendagens løsninger, sier Gudmund Killi.

Krav om kjønnsbalanse i norske styrer: – bidrar til å gjøre norske selskaper til verdensledende vekstselskaper

Fra 1. januar 2024 er det krav om kjønnsbalanse i norske aksjeselskaps styrer. Lovverket omfatter om lag 8000 bedrifter i 2024 og skal utvides årlig. Tallrike selskaper vil måtte gjøre endringer i styresammensetningen, og norske selskaper må rekruttere nesten 13 000 nye styremedlemmer innen 2028.

–  Vi må sørge for at de 13 000 styreplassene som må fylles innen 2028, ikke bare er for kvotering, men at det bidrar til at norske selskaper opplever reell vekst. Dette vil skape flere arbeidsplasser og bidra til å gjøre norske selskaper til verdensledende vekstselskaper, sier Stoltz.

Next up: ODA Board Certificate

ODA Board Certificate er en styreutdanning som har som mål å bidra til profesjonalisering, økt mangfold og teknologikompetanse i norske styrerom, og er et samarbeid mellom ODA-Nettverk og Scandinavian Executive Institute.

Utdanningen passer for deg som ønsker å bli tryggere på rollen som styremedlem og bli aktuell for nye styreverv – uavhengig av om du har styreerfaring fra før.

Gjennom to intensive dager i Oslo vil du få praktisk og teoretisk kunnskap som gjør deg i stand til å styrke din posisjon som et sterkt og verdiskapende styremedlem – både individuelt og i samspill med det øvrige styret, bedriftens eierkrets og ledelse.

ODA Board Certificate holdes 11. og 12. november på Sommerro i Oslo.

Les mer om ODA Board Certificate her!

Meld deg inn i nettverket

Vil du få informasjon om kommende muligheter innenfor ODA Board Network? Les mer og registrer deg her.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no