ODA Nettverkstreff hos Atea Bergen: Teknologi og mennesker
Hvordan er det å bli eldre i et teknologi rikt samfunn, og hvorfor trenger barna våre egentlig skjermer på skolen også? Hvordan kan vi gjøre Norge mer bærekraftig med teknologi og hva er nå egentlig blockchain?
Alt dette får du høre om dersom du deltar på nettverkssamlingen 5.februar. Vi kan love spennende foredrag, interessante foredragsholdere og muligheter til å knytte nye bekjentskaper på tvers av bransjer og selskaper.
Agenda:
- Av og for mennesker v/Christian Brosstad, kommunikasjonsdirektør i Atea
- Teknologi i skolen – i gode og vonde dager v/Linn Engø, skolebyråd i Bergen kommune
- Trenger vi egentlig skjermer i skolen også? v/Merete Heggernes, strategisk skolerådgiver i Atea
- Super:bit – et nasjonalt kodeoppdrag v/ Anne Meland, Vil Vite
Pause med lett servering
- Klart vi kan gjøre Norge mer bærekraftig med IT? v/Elisabeth Nissen, bærekraftsansvarlig i Atea
- Er teknologi løsningen på eldrebølgen? v/Christine Eikeland, velferdsteknologi-rådgiver i Atea
- Hvordan skape bærekraftige samfunn ved å gjøre det enkelt for alle å være aktiv, sosial og inkludert v/Sigrid Nedkvitne gründer av Friskus
- Hva er greia med blockchain? v/Maren Lodden, konsulent i Atea analytics
Tid kl. 13.30 – 16.30.
Vi åpner dørene 13.30 og innleggene starter 14.00. Vi avslutter 16.30 og håper at så mange som mulig har anledning til å være tilstede på hele samlingen.
Sted: Damsgårdsveien 135, Frydenbørommet
Foredragsholdere:
Christian Brosstad er samlingens konferansier og innleder samlingen. Han er kommunikasjonsdirektør i Atea og programleder i podkasten «Teknologi. Av og for mennesker.» De siste årene har han blitt tildelt utmerkelser som «Årets digitale leder» på Kommunikatøren 2016, beste foredragsholder på INMAs «8 Minutes of Digital Marketing» i 2017, og «Årets ildsjel» på Social Media Days i 2014.
Linn Engø, skolebyråd i Bergen kommune. Hvilke digitale satsningsområder har Bergen kommune satt på agendaen og hvordan er det er å stå i komplekse og utfordrende situasjoner som kan oppstå i en teknologirik kontekst? Som ung kvinne i topplederstilling er hun et stort forbilde i ODA-sammenheng og vi ser frem til å høre hennes refleksjoner og erfaringer.
Merete Heggernes er pedagog og jobber som strategisk rådgiver i Ateas skoleteam. Hun skal si noe om det digitale klasseskillet i skolen, skepsisen til skjermtid og viktigheten av å se teknologi og læring i sammenheng.
Anne Meland er formidler ved VilVite og prosjektleder for super:bit skole-prosjektet i Vestland-regionen. super:bit skole er en stor nasjonalt satsing på oppdrag fra Utdanningsdirektoratet som skal øke forståelsen for programmering blant elever og lærere på mellomtrinnet. Super:bit er et samarbeid mellom Vitensenterforeningen, Lær Kidsa Koding og NRK, og hvor Atea har sponset med deler av utstyret. Anne skal fortelle litt om hva dette prosjektet går ut på.
Elisabeth Nissen Eide er leder for bærekraft i Atea. Hun er utdannet jurist og har jobbet både i Innovasjon Norge og i Leger uten Grenser. Med stort engasjement og et vinnende vesen tar hun oss med i en grønn tankerekke og forteller hvordan vi kan gjøre Norge mer bærekraftig med teknologi.
Christine Eikeland leder teamet for velferdsteknologi i Atea Bergen. Hun er utdannet pedagog, men har de siste årene jobbet for å bedre hverdagen til de eldre, gjennom teknologi.
Sigrid Nedkvitne er gründer av Friskus.com en digital møteplass for aktivitet og frivillighet, utdannet barnevernvernspedagog og daglig leder i Friskus sosial entreprenør. Sigrid er kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner to år på rad av Oda nettverk og Abelia.
Maren Lodden er nyansatt i Atea Analytics avdeling i Bergen og skal fortelle oss hvordan man kan oppnå digital tillit i oppdrettsindustrien ved bruk av Blockchain-teknologi.