fbpx

ODA Nettverkstreff med Gullpartner Experis og Stortinget: Sikkerhetskultur – den menneskelige faktoren

Velkommen til digitalt nettverkstreff med vår Gullpartner Experis og deres gjest Stortinget.

Når: 19. januar kl. 16:15-17:15
Hvor: online

Klikk deg inn under for å gå til arrangementet klokken 16.15.

Gå til arrangementet

Sikkerhetskultur – den menneskelige faktoren

God datasikkerhet er mindre teknisk enn mange tror! Den største trusselen for norske bedrifter er ikke målrettede hackerangrep, men forsøk på å lure ansatte til å åpne vedlegg, oppgi sensitiv informasjon eller sende penger. De digitale verdikjedene er ikke sterkere enn det svakeste leddet. Digital sikkerhet handler om å gjøre de riktige tingene i møte med det digitale, men også om holdninger og normer for hvordan man gjør ting hos den enkelte bedrift. Sikkerhetskultur handler mye om at ledere går foran – «Walk the talk» samt at sikkerhet gjøres relevant for hver enkelt i organisasjonen. Hendelser påvirker ofte organisasjoner i lang tid, og dette kan utnyttes positivt i informasjonssikkerhetsarbeid.
Dere skal få lære mer om hvorfor den menneskelige faktoren har så stor betydning for sikkerheten i den enkelte virksomhet.

Vi har tatt med oss Stortinget, som vil fortelle om sikkerhetshendelsen de hadde høsten 2020, og deres arbeid med sikkerhet før og etter hendelsen.

Om foredragsholdere og panel:

Stortinget: Tove H Silseth er sikkerhetssjef og leder en nyetablert sikkerhetsstab ved Stortingets administrasjon. Hun koordinerer koronahåndteringen internt og har koordinert håndtering av IT-angrepet.

Stortinget: Frode Rein er seksjonsleder Strategi & Innovasjon i Stortingets administrasjon. Rein jobber i dag på strategisk nivå med hvordan fremtidens politikere kan jobbe smart og effektivt, samtidig som både krav til sikkerhet og personvern blir ivaretatt.

Experis Cybersecurity: Silje Helen Dyvik har mange års erfaring fra Informasjonssikkerhets- og IT-bransjen. Hun har tidligere jobbet mange år med utvikling og forvalting av ulike typer løsninger, både i privat og offentlig sektor.

Experis Cybersecurity: Bjarte Malmedal er fagansvarlig i Experis Cybersecurity. Han brenner for at de virksomhetene som ikke har egne sikkerhetsressurser også skal kunne øke sin sikkerhet. Han var redaktør for regjeringens strategi for digital sikkerhet, og bidro der til å legge til rette for bedre sikkerhet for alle virksomheter i Norge. Bjarte har også lang erfaring fra Forsvaret, der han blant annet bygget opp og ledet Cyberforsvarets enhet for beskyttelse mot avanserte digitale trusler.

Meld deg på nettverkstreffet her!

Link til arrangementet blir sendt ut til alle påmeldte på e-post i forkant.
Linken vil også bli lagt ut her på odanettverk.no.

Velkommen til digitalt nettverkstreff med Experis!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no