fbpx

Norges 50 fremste tech-kvinner

Kåringen av Norges 50 fremste techkvinner 2021 vil markeres digitalt 8. mars.

Les mer om kåringen og meld deg på markeringen her!

Bare 29 % av de ansatte og 33% av ledere i IT-bedrifter i Norge er kvinner. Dette jobber vi i ODA-Nettverk for å øke gjennom alle våre initiativer, og gjennom å synliggjøre og bevisstgjøre rollemodeller.

Vi har siden 2016 kåret vi for Norges 50 fremste tech-kvinner. Formålet med kåringen er å løfte frem talenter og gode rollemodeller, og bidra til at flere kvinner blir inspirert til å velge teknologi og ledelse som karrierevei.

Det er ODA-Nettverk, Nordens ledende nettverk for kvinner i tech, og Abelia, NHO-foreningen for kunnskaps- og teknologibedrifter, som står bak kåringen. Formålet er å øke andelen kvinner som jobber med teknologi og ledelse i næringslivet.

Etter en åpen nominasjonsprosess er de 50 vinnerne valgt ut av en jury.

I juryens kriterier er det fastslått at kandidatene må ha en sentral teknologirelatert eller teknologifremmende rolle.

Kvinnene kan jobbe på alle nivåer, enten de er ledere med direkte budsjett- eller personalansvar, fagledere med prosjektansvar, fageksperter eller rådgivere, gründere som har startet eller vært med å starte en teknologibasert bedrift, eller ansatte i offentlig sektor og organisasjoner, herunder ledere med fag-, budsjett- eller personalansvar, prosjektledere og rådgivere.

TIDLIGERE VINNERE

For kåringen i 2021 er juryen:

  • Kristin Skogen Lund​, Schibsted​
  • Karl Thomas Reinertsen​, Capgemini​
  • Anne-Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, UiO
  • Steffen Sutorius​, Digitaliseringsdirektoratet​
  • Israr Khan​, Aprila Bank​
  • Tonje Sandberg, Accenture​
  • Øystein Eriksen Søreide​, Abelia​
  • Kristine Hofer Næss, Amesto og styreleder i ODA-Nettverk
ODA-Nettverk

ODA er Nordens ledende møteplass for kvinner i teknologi. ODA har mer enn 10.000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet og Trondheim, og rundt 50 partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større kjønnsmangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no