fbpx

#GirlTechFest: Årets viktigste digitale skoledag

Jentene elsker denne dagen! PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

Siden 2015 har ODA vært med på å sette opp og utvikle årets viktigste skoledag – en skoledag hvor jenter mellom 10 og 12 år får anledning til å lære seg å leke med teknologi – på deres premisser. De spente blikkene som møter oss 0900 tirsdag morgen (det er alltid på en tirsdag) er byttet med en solid dose selvtillit kl.1400. Innen den tid har de nemlig lært å kode, de har bygget sin aller første robot og de har designet en app for syriske flyktningebarn. Som 10 åring. Dette er våre fremtidige kolleger og det er en ære å være med på å begeistre dem.

I 2017 deltok over 1300 jenter – klarer vi 2500 i 2018?

Siden starten i 2015 har vi vokst jevnt – og det skal vi fortsette med. Foreløpig har vi jobbet med bibliotek rundt om i landet som allerede har et makers space. Makers Space er et område hvor det står eksempelvis 3D printer, hvor det er tilgjengelig ulike former for tekniske leketøy som Makey Makey, LittleBits,  BBC Microbits og Strawbees. Dette er et sted hvor skoleklasser og enkeltpersoner kan komme å leke seg frem til tekniske ferdigheter. Vi ønsker oss flere Makers space ettersom det er stort sett gratis eller ren kostpris som tilbys – til alle. Det betyr at lærere kan ta med seg elevene for å lære om teknologi med fasilitatorhjelp fra de ansatte på biblioteket. Bibliotekene er avhengig av økonomisk støtte for å kunne bygge Makers Space – vi håper at flere tekniske bedrifter rundt om i landet kjenner sin besøkelsestid og bidrar lokalt slik at flere kan få dra nytte av denne fantastiske muligheten for å utvikle fremtidige kolleger .

Nå kan de bruke pad`n til å programmere! PHOTO: GORM K GAARE / EUP-BERLIN.COM

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no