fbpx

Månedens ODA-Profil

Fremover kommer vi til å løfte frem én som jobber frivillig i ODA som fortjener en liten oppmerksomhet for den innsatsen vedkommende har gjort. Første dame ut er Guro Sandersen.

  • Alder: 32
  • Fra: Kråkerøy, utenfor Fredrikstad
  • Nåværende stilling: Industry Manager i Google
  • Utdannelse: Siviløkonom fra Handelshøyskolen BI

Etter endt utdanning i 2011 entret Guro tech-verden i et norsk startup firma ved navn QuestBack. Der fikk hun prøve seg på mye forskjellig og skjønte rakst at hun trivdes godt i teknologiens verden. Dette var starten på tech-reisen til Guro.

Etterhvert, som mange andre inne bransjen, ble den en tur innom konulsentbransjen og Capgemini og senere Accenture. I Accenture fikk hun bryne seg på -og dykke dypere ned i, teknologi og da spesielt skytjenester. Etter 6år med implementering og prosjekter i ulike bransjer ønsket Guro å utvide sin plattformkunnskap og jobbe tettere med kundene, gikk veien videre til Google, hennes nåværende arbeidsplass.  Google er et høyteknologisk, banebrytende og utrolig spennende firma, og Guro ble den første kvinnen i Google Cloud avd. i Norge og stortrives med det!

Guro ble med i ODA-Nettverk i 2013 etter at Ellen-Marie Bjerknes Nygård (tidligere leder av Inspirasjonsdagen) satte henne på sporet. Som hun selv sier:

– Jeg visste at dette skulle jeg være med på med en gang!

Siden 2013 har Guro hatt en rekke verv i ODA-Nettverk.  Hun har sittet, noe hun fortsatt gjør, i Markedsgruppen, vært en del av Inspirasjonsteamet, og Girl Tech Fest.

Noe av det morsomste Guro har vært med på i ODA-Nettverk er Inspirasjonsdagen.

– Helt siden jeg startet i 2013 har dagen og konseptet utviklet seg til nye høyder og blitt til en real fest med spennende tema og fargerike foredragsholdere! Hvert år går jeg med konstant gåsehud hele dagen og det er skikkelig gøy å være med å arrangere 😀

Utover dette står årets viktigste dag, nemlig Girl Tech fest, høyt oppe på listen.

– Å få holde egen workshop for 60 jenter under Girl Tech fest! Jeg er vant til å holde ws med kunder, men dette var definitivt noe helt annet og utrolig lærerikt. Det er virkelig årets beste skoledag!

Guro har bidratt med både humør, pågangsmot og engasjement, og er en viktig bidragsyter i ODA-Nettverk. Hennes ønske, hvis hun en dag blir statminister, er å innføre det samme for Norge, som Island har: Lov om likelønn. Likestillingspørsmålet står med andre ord sentralt i alt hva Guro foretar seg.

Vi er så glade for å ha en som Guro i Nettverket. Ikke bare er hun er foregangsmodell for kommende generasjoner, hun er også sabla god på å sabrere champagneflasker (hun eier egen sabel, men har også brukt smørkniv eller stekespade når det er det eneste som er tilgjengelig).

Vi heier på deg!!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no