fbpx

Norges 50 fremste tech-kvinner: Nominasjonen har åpnet!

På kvinnedagen fredag 8. mars neste år gjentas suksessen fra 2017 og 2018 med kåring av Norges 50 fremste tech-kvinner. Statsminister Erna Solberg (H) skal åpne arrangementet, men før den tid trenger juryen kandidater.

Nominasjonen har startet, og du kan foreslå dine kandidater her. Du kan nominere alle kvinner som jobber i ulike funksjoner, det være seg toppledere, gründere, fageksperter, prosjektledere eller lignende.

En jury ledet av administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia er allerede i gang med arbeidet. Han forteller at kåringen skal være en honnør til vinnerne, men også en inspirasjon til andre kvinner som vurderer å velge teknologi som karrierevei.

– Norge trenger problemløsere av begge kjønn for å skape nye kunnskapsarbeidsplasser og nye vekstnæringer. Mange av løsningene på våre største samfunnsutfordringer innenfor helse og klima handler om utvikling og bruk av ny teknologi. Vi kan ikke basere oss på at bare halve befolkningen skal delta i problemløsningen, sier Haugli.

Han får støtte fra Kristine Hofer Næss i kvinnenettverket ODA, som er den andre initiativtakeren til kåringen:

– Med denne kåringen ønsker vi å synliggjøre noen av de fantastiske kvinnelige talentene innen teknologi som vi vet har en stor variasjon i bakgrunn og ikke minst i hva de jobber med. Slik håper vi at flere – både yngre jenter og erfarne kvinner – får øynene opp for og søker seg til de spennende mulighetene innen teknologi, sier hun.

Årets jury består foruten Haugli og Næss av Andreas Thorsheim (Otovo), Anne Grethe Solberg (Arbeidsforskningsinstituttet), Berit Svendsen (Vipps), Jan M Moberg (Teknisk Ukeblad Media), Kristin Skogen Lund (Schibsted) og Walter Qvam (SINTEF og Digital Norway).

Juryen skal ha møter i januar og februar for å gå gjennom de nominerte kandidatene, før kåringen skjer på kvinnedagen 8. mars.

Du kan nominere en av Norges fremste tech-kvinner her! 

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no