fbpx

Årskavalkade 2018

Vi i ODA er så glade for nok et år med så mange fantastiske partnere og medlemmer. Vi tar en liten kikk på årets highlights fra 2018. I tillegg til alt dette har vi blant annet også hatt paneldebatter, vært på Arendalsuka, og deltatt på event for tech-kvinner i Athen.

I februar lanserte vi splitter nye hjemmesider med god hjelp fra GRID, et ledd i å gjøre ODA enda mer tilgjengelig for alle medlemmer og partnere.

Mars kunne by på kvinnedagen og kåringen av Norges 50 fremste tech-kvinner i samarbeid med Abelia. Juryen besto av Berit Svendsen, på det tidspunktet konserndirektør i Telenor Skandinavia, Anne-Grethe Solberg, forsker ved Arbeidsforskningsinstituttet, Jan Moberg, sjefredaktør i Teknisk Ukeblad, Håkon Haugli, adm.dir i Abelia og ODAs egen styreleder Kristine Hofer Næss, med Walter Kvam, styreleder i SINTEF og Digital Norway. Blant kvinnene på listen kunne vi finne blant annet Camilla Amundsen i Talkmore, Christel Borge i Dipper og Hanne Rønneberg i Sintef. Se hele listen her og nominer til årets prisutdeling her!

I april 2018 gikk den aller første SHEconomy Summit Innovation & Tech av stabelen, der 35 kvinnelige toppledere fra ulike virksomheter og bransjer fikk påfyll av kompetanse, innovasjon og nettverk i Silicon Valley. ODA var stolt samarbeidspartner og medorganisator, og teamet opp med Benja Stig Fagerland – grunnleggeren av SHEconomy Summits , Camilla Bakjord, CMO i Compello og co-founder av SHEConomy Summit Tech & Innovation – og Microsoft ved Inga Kleppe og Kimberly Lein-Mathisen.

Årets store inspirasjonsdag gikk av stabelen i mai. Med foredragsholdere som Isabelle Ringnes, Stefan Hyttfors og Anja Kaspersen kunne Siri Kristiansen geleide oss fint gjennom den store dagen på Oslo konserthus. Hele 1400 publikummere og over 1000 fikk med seg arrangementet på livestream i mange ulike byer – det kan vi kalle inspirasjon!

Under årets ODA Awards ble det også delt ut gjeve priser. Nytt av året var at det ble delt ut pris i kategorien ODA Award Man. Som konsernsjef i DNB, har Rune Bjerke i flere år jobbet målrettet for å øke mangfoldet blant sine kolleger og vært en foregangsperson i bransjen. Med mantraet om at «likestilling handler om like muligheter for alle», igangssatte han en betydelig omstrukturering i selskapet, noe som har resultert i om lag 40 % kvinner i ledelsen, økt innovasjon og tech-fokus. Vi er også stolte av å ha DNB som Platinumpartner.

Gjennom året har også Mentorgruppen arrangert mentortreff. – Å bli en del av mentoringprogrammet til ODA er en av mine beste erfaringer noensinne! I mitt første møte med Marita viste det seg at vi har utrolig mye til felles, blant annet en stor interesse for innovasjon og startups, sier mentee Izabela Hawrlylko.

Foto Gorm K. Gaare

For fjerde året på rad ble Girl Tech Fest arrangert 25. september, og hele 1500 jenter møtte opp til det som er blitt årets viktigste skoledag.

– Vi vil øke kvinneandelen innen IT, og vi vet at interessen for teknologi normalt utvikles i ung alder. Derfor er dette et kjempespennende initiativ for å bringe frem interessen hos jentene, sier Head of strategic initiatives i ODA, Mailen Greve.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anette Wærsten er innsatt som ny leder for Inspirasjonsdagen til ODA. Hun har de siste 12 årene jobbet innen IT. I dag jobber hun som daglig leder og rådgiver i Peanuts Oslo, et selskap hun var med på å starte for nesten 4 år siden.

– ODA har et viktig budskap og det er å få flere kvinner inn i IT, det å skape en møteplass der kvinner kan møte likesinnede kvinner er viktig i en allerede mannsdominert bransje. Det handler jo ikke om å «fighte» for kvinner for å fremme kvinnen, men faktisk for å fremme kompetansen kvinner besitter. Kvinner og menn har dessuten også ofte ulike perspektiv på utfordringer/ problemstillinger og dermed løsninger, og jeg opplever at det er viktig og riktig for næringslivet med mer balanse her, forteller Wærsten.

Vi har også kunnet ønske mange nye partnere velkommen, blant annet Amesto, Cognite, Apsis, DNB, Wikborg Rein med fler. Vi takker også for alle nettverkstreff gjennom 2018, og vi kan nevne i fleng møter og nettverkstreff hos Atea, FJONG, PwC, Cisco og Microsoft. En stor takk til alle partnere!

Vi ser frem til 2019 med ny leder for inspirasjonsdagen, neste kåring av Norges 50 fremste tech-kvinner, fortsatte mentortreff, nettverkstreff og tett samarbeid med partnere for å kunne tilby alle medlemmer av ODA og kvinner som jobber i IT-bransjen fortsatt faglig påfyll og inspirasjon! GODT NYTT ÅR!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no