fbpx

Månedens ODA-Profil

Vi har mange rause, intelligente kvinner som bidrar med en uvurderlig innsats i ODA. For å inspirere våre medlemmer ønsker vi derfor å hedre utvalgte ODA-medlemmer som fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. Denne gangen vil vi trekke fram Guro Storlien Evensen!

  • Stilling: Manager of Cloud Advisory & Technology i TietoEVRY Innlandet
  • Utdannelse: Dataingeniør fra NTNU Gjøvik. Holder også på med en Master in Applied Computer Science ved NTNU, og har en rekke mikrograder. Guro har i tillegg utdannelse som ambulansepersonell gjennom sitt frivillige arbeid i Røde Kors Hjelpekorps.

Guro har alltid vært en aktiv jente med stor arbeidskapasitet. Da hun studerte, hadde hun fem deltidsjobber ved siden av fulltidsstudiet. «Det var spennende med arbeidserfaring, og jeg har alltid hatt trua på teori kombinert med praksis», forteller Guro.

Hun har jobbet to år som konsulent innenfor et bredt spekter av spennende prosjekter, og er nå leder for Cloud Advisory og Technology i TietoEVRY Innlandet. «Livslang læring er viktig for meg», sier Guro. For å fortsette å kombinere teori med praksis startet hun på en master ved siden av jobben. Guro har et stort ønske om å bidra til et givende samfunn og jobber derfor som frivillig i flere organisasjoner i tillegg til at hun har flere styreverv.

Guro ble med i ODA fordi hun søkte likesinnede tech-damer. I studietiden startet hun opp Jenteprosjektet Ada på NTNU Gjøvik for å skape et nettverk for de få jentene som var der, slik at de kunne finne sammen på tvers av teknologistudiene. Når hun så gikk ut i arbeidslivet, lette hun etter et tilsvarende nettverk, og fant ODA-Nettverk. Hun forteller at hun raskt kom i kontakt med mange kule tech-damer og gode forbilder. Den eneste ulempen var at hun måtte reise fra Brumunddal til Oslo, og de fleste i nettverket befant seg i eller rundt Oslo.

Guro bestemte seg derfor for å starte opp ODA-Nettverk Innlandet – en lokal versjon av samme konsept, tilpasset bedriftene og dette området av landet. Hun forteller at det har vært en bratt og lærerik prosess å stable Oda-Nettverk Innlandet på beina. I dag er de sju fantastiske, frivillige damer som er med på å dra dette lasset.

Guro er styreleder i ODA-Nettverk Innlandet og forteller at det hun er mest stolt av i arbeidet for ODA er prosessen med å starte opp ODA-Nettverk Innlandet. Hun er veldig stolt av teamet i Innlandet, som har fått til flere gode arrangement og et nettverk som mange føler seg hjemme i. «Vi har hatt en eksponentiell økning i antall medlemmer fra arrangement til arrangement, og får gode tilbakemeldinger fra medlemmer og bedrifter», forteller hun.

På spørsmål om hva som er det morsomste hun har opplevd i ODA-Nettverk, svarer hun: Det beste jeg har opplevd var å stå foran en sal full av tech-damer på Kick-off-arrangementet til ODA Innlandet hos Norsk Tipping. Den følelsen – å ønske velkommen til det aller første nettverkstreffet på Innlandet var helt magisk!

For Guro har det siste året vært utrolig spennende. Hun har fått en plass på ODA sitt mentorprogram, og har lært veldig mye om seg selv, om andre og om tech-faget som hun brenner for. Spesielt temaet Executive Presence har vært veldig spennende! Hun har også fått muligheten til å holde en del foredrag og talks. «Å være en rollemodell for andre yngre jenter som er nysgjerrige på teknologi, er viktig for meg», sier Guro.

For Guro står det klart at fremtiden handler om å samarbeide og bruke nettverket rundt seg. Hun fokuserer også på å ta gode valg, gjøre beviste prioriteringer – og å sette av tid til livet!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no