fbpx

Digitalt nettverkstreff med Platinumpartner DNB

Vi takker vår Platinumpartner DNB for et godt og informativt ODA Nettverkstreff 5. november, der tema var sikkerhet. Det er viktig at vi alle er litt mer oppmerksomme på at kriminelle blir mer og mer dyktige og innovativ. Opptaket av nettverkstreffet kan du se under.

Alt som glitrer er gull

På dette nettverkstreffet tok DNB med sin ytterste ekspertise innen sikkerhet, og snakket om noen konkrete eksempler på der de virkelig har lært hvor galt det kan gå!

Kriminelle utnytter digitalisering, globalisering og kriser for å tilegne seg penger. Med dagens avanserte tekniske hjelpemidler og teknologi i kombinasjon med sosial manipulasjon har vi sett hvordan flere kriminelle har kunnet svindle til seg enorme summer. Foredragsholderne viste oss hvordan DNB jobber med å forebygge bedrageri og kriminalitet sammen med sine kunder, hvordan de jobber med å unngå sosial manipulasjon, samt hvordan de jobber med data og maskinlæringsmodeller i kampen mot de digitale bankranerne.

Foredragsholderne denne gang var:

  • Terje Aleksander Fjeldvær er DNBs egen spesialist på økonomisk kriminalitet. Han har tidligere jobbet som etterforsker av økonomisk kriminalitet i politiet. I dag leder han bankens bedrageriforebyggende enhet (Financial Cyber Crime Center).
  • Lene Drøsdal har PhD i fysikk og jobber som Senior Data Scientist i DNB. Hun jobber sammen med Terje for å forhindre økonomisk kriminalitet ved bruk av maskinlæring og teknologi. Hun er også en av damene bak R-ladies som jobber for mer mangfold i R-community.

Nettverkstreffet ble ledet av Randi Mogerhagen.

Tusen takk til alle bidragsytere for en inspirerende ettermiddag!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no