fbpx

Med et hjerte for å skape inkluderende møteplasser

 

Therese Oppegaard, medlemsansvarlig i ODA Sør-Vest.

I ODA Nettverk bidrar ildsjeler over hele landet for å skape en mer inkluderende teknologibransje. I anledning at ODA Sør Vest åpnet våren 2021 ønsker vi å trekke fram utvalgte ODA-medlemmer som fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. I dag kan du lese om Therese Oppegaard.

 

Stilling: Forretningsutvikler i Validé AS
Utdanning: Master i ledelse og entreprenørskap fra Brunel University London, og fagbrev som kokk

 

Etter å ha jobbet som kokk har Therese (36 år) omstilt seg og arbeidet i over 10 år som prosjektleder og forretningsutvikler innen digitalisering og innovasjon. For henne har bakgrunnen fra kokkebransjen vært uvurderlig for hennes utvikling i teknologibransjen:

 

“Jeg har fortsatt stor nytte av det jeg lærte i min læretid på kjøkkenet, i forhold til teamarbeid og god planlegging”

 

Hennes inspirerende reise har bevist for henne og de rundt seg at man ikke trenger ingeniørutdannelse eller bakgrunn innen data for å lykkes i IT-bransjen, så lenge man klarer å se teknologi i et større bilde. Therese mener at de som er interessert i å utforske en karriere innen IT kan komme langt så lenge de knytter teknologien opp mot reelle behov og utfordringer.

 

Nå ønsker Therese å bruke sine erfaringer til å synliggjøre mangfold, muligheter, og innovasjon i teknologibransjen. Som en del av ODA Sør-Vest har hun et ønske om å sette nyskapning på dagsorden og bidra til økt nyskaping i regionen fremover. Hun er stolt over å være en del av et frivillig nettverk som legger ned en stor innsats for kvinner som jobber i teknologi eller vil jobbe med teknologi i fremtiden.

 

«ODA er en viktig stemme i å jevne ut forskjeller og bidra til økt mangfold på tvers av sektorer og industrier. Og det er viktig å løfte frem gode rollemodeller som gjør at flere kvinner tør å satse på en karriere innen tech»

 

Therese brenner for å skape inkluderende møteplasser. Hun ønsker å bidra til å skape et levende community og legge til rette for økt grad av nettverksbygging i Sør-Vest Norge. Hun har derfor valgt å jobbe som frivillig i ODA Sør-Vest Styret som medlemsansvarlig.

 

På spørsmål om hun har noen fun facts om seg selv kan Therese dele at når det koker i hodet og på jobb, er det oppussing i huset som er løsningen! Da får hun både gleden av å skape og se endringer i parallell med at hun får tid til å sortere tankene sine.

 

Vi gleder oss til å følge Therese sitt arbeid for medlemmene i ODA Sør-Vest framover!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no