fbpx

Med et hjerte for å skape inkluderende møteplasser

 

Therese Oppegaard, medlemsansvarlig i ODA Sør-Vest.

I ODA Nettverk bidrar ildsjeler over hele landet for å skape en mer inkluderende teknologibransje. I anledning at ODA Sør Vest åpnet våren 2021 ønsker vi å trekke fram utvalgte ODA-medlemmer som fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. I dag kan du lese om Therese Oppegaard.

 

Stilling: Forretningsutvikler i Validé AS
Utdanning: Master i ledelse og entreprenørskap fra Brunel University London, og fagbrev som kokk

 

Etter å ha jobbet som kokk har Therese (36 år) omstilt seg og arbeidet i over 10 år som prosjektleder og forretningsutvikler innen digitalisering og innovasjon. For henne har bakgrunnen fra kokkebransjen vært uvurderlig for hennes utvikling i teknologibransjen:

 

“Jeg har fortsatt stor nytte av det jeg lærte i min læretid på kjøkkenet, i forhold til teamarbeid og god planlegging”

 

Hennes inspirerende reise har bevist for henne og de rundt seg at man ikke trenger ingeniørutdannelse eller bakgrunn innen data for å lykkes i IT-bransjen, så lenge man klarer å se teknologi i et større bilde. Therese mener at de som er interessert i å utforske en karriere innen IT kan komme langt så lenge de knytter teknologien opp mot reelle behov og utfordringer.

 

Nå ønsker Therese å bruke sine erfaringer til å synliggjøre mangfold, muligheter, og innovasjon i teknologibransjen. Som en del av ODA Sør-Vest har hun et ønske om å sette nyskapning på dagsorden og bidra til økt nyskaping i regionen fremover. Hun er stolt over å være en del av et frivillig nettverk som legger ned en stor innsats for kvinner som jobber i teknologi eller vil jobbe med teknologi i fremtiden.

 

«ODA er en viktig stemme i å jevne ut forskjeller og bidra til økt mangfold på tvers av sektorer og industrier. Og det er viktig å løfte frem gode rollemodeller som gjør at flere kvinner tør å satse på en karriere innen tech»

 

Therese brenner for å skape inkluderende møteplasser. Hun ønsker å bidra til å skape et levende community og legge til rette for økt grad av nettverksbygging i Sør-Vest Norge. Hun har derfor valgt å jobbe som frivillig i ODA Sør-Vest Styret som medlemsansvarlig.

 

På spørsmål om hun har noen fun facts om seg selv kan Therese dele at når det koker i hodet og på jobb, er det oppussing i huset som er løsningen! Da får hun både gleden av å skape og se endringer i parallell med at hun får tid til å sortere tankene sine.

 

Vi gleder oss til å følge Therese sitt arbeid for medlemmene i ODA Sør-Vest framover!

ODA-Nettverk

ODA er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. ODA har mer enn 6000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og over 70 partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no