fbpx

Smart teknologi var tema på nettverkstreff med Gullpartner Schneider Electric

Hvordan påvirker smart teknologi oss i hverdagen? Det svarte Schneider Electric på under nettverkssamlingen hos Rebel i Oslo i forrige uke.

Line Jakobsen, HR-direktør i Schneider Electric fortalte hvordan de har satset på økt mangfold i bransjen. Foto: ODA

Det var en fullsatt sal på det nye Rebel-bygget på St. Olavs plass i Oslo da Schneider Electric holdt nettverkstreff med temaet «Hvordan påvirker smart teknologi oss i hverdagen?».

Vant ODA Awards

Schneider Electric vant tidligere i år ODA Awards i kategorien ODA Organization. Prisen deles ut til den organisasjonen som har imponert oss mest med konkrete resultater i sin strategiske satsning på mangfold. HR-direktør i Schneider Electric Line Jakobsen fortalte hvordan og hvorfor selskapet har satset på økt mangfold i bransjen, og satset for å tiltrekke seg mer mangfold. Hennes tips til ODAs medlemmer er:

  • Sett handlinger bak ord
  • Tørr å være ærlig
  • Viktigheten av å kommunisere
  • Tenk bærekraft, og hvordan det kan tiltrekke en helt ny type kompetanse og mangfold

De siste 8 årene har Line vært med på en gedigen transformasjonsreise med Schneider Electric og hun er superentusiastisk over å jobbe i et selskap som løser en av verdens største utfordringer, og har en genuin tror på at mangfold gjør Schneider til en smartere, mer innovativ og mer morsom arbeidsgiver.

Christin Lian, salgssjef i ELKO ga oss innsikt i hvordan smart teknologi påvirker oss. Foto: ODA

Smart teknologi i hverdagen

En av Norges ledende leverandører av smarte hjem, ELKO, ga oss et innblikk i smarthusverdenen, og hvordan teknologien de bruker kan skape en enklere hverdag og et tryggere hjem. De mener smarthusteknologi er avgjørende for å redusere både hjemmets miljøpåvirkning – og strømregningen din.

Christin Lian, salgssjef i ELKO ga oss innsikt i hvordan smart teknologi har og fortsetter å påvirke oss, med fokus på hvordan kvinner har vært drivende for utviklingen av smart teknologi i hjemmet helt siden elektrifiseringen for alvor skøyt fart i etterkrigstiden.

Christin har lang og bred erfaring fra endrings- og forvaltningsledelse innenfor flere bransjer. Med bakgrunn som leder innenfor teknologiløsninger og innovasjon, har hun god forståelse av kundens behov ved implementering av nye systemer. Fra 2021 har Christin vært ansvarlig for å dra smarthussatsningen i ELKO videre i det norske markedet.

Smarthusspesialist i ELKO Stein-Helge Eide snakket om fordelene med smarte hjem. Foto: ODA

Til stede var også smarthusspesialist i ELKO Stein-Helge Eide for å snakke om fordelene av å bo i smarte hjem, og hvordan smart teknologi kan utgjøre en forskjell for klimaet.

Opptil 30 prosent av energiforbruket i hjemmet sløses bort, og det er mulig å oppnå strømbesparelser uten å ofre komforten. Med dagens strømpriser tjener husholdninger fortere inn investeringen i et smart hjem enn de gjorde tidligere. Han snakket også om hvordan ELKO har teamet opp OBOS og OBOS Living Lab for å forske på hva fremtidens bolig trenger av teknologi.

Stein-Helge har gjennom flere år opparbeidet seg kompetanse innen smarthusteknologi og har jobbet med smarte bygg, smarte boliger, og tjenester som skaper kundeverdi. Stein-Helge brenner for å gjøre smarte hjem til allemannseie, og er overbevist om at det er nødvendig for å optimalisere strømforbruket, slik at verdens beste sted blir enda bedre – nemlig hjemmet vårt.

Takk til vår Gullpartner Schneider Electric for et flott nettverkstreff!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no