fbpx

Hvordan mobilisere egen kraft og bygge robusthet var tema på nettverkstreff med Platinumpartner Cegal i Stavanger

ODA og Cegal hadde hentet inn Norges beste mentaltrener; Cecilie Ystenes (midten) som gjesteforeleser og var strålende fornøyd med hennes bidrag av forskningsbaserte verktøy til ODA medlemmene. Her avbildet med fra venstre Ragnhild Jessen (Senior Business Consultant i Cegal) Mariann Bore ( Marketing Director i Eye-share og Event Manager i ODA, og fra høyre Tia Celine Sandhu (System Developer i AKVA Group og ODA frivillig) og Marianne Hjørnevik Andersen ( Senior Business Consultant i Cegal)

Hvordan kan vi avlede stress og frykt og mobilisere vår egen kraft i hverdagen? Dette var tema for nettverkssamlingen hos Cegal i Stavanger forrige uke – og for en inspirerende kveld det ble! 

Silje Finnskog Jensen fra styret i ODA Sør-Vest var konferansier og ledet medlemmene gjennom kveldens program, til en fullsatt sal i Cegal sine kontorlokaler. Mens høst-regnet høljet ned på utsiden, var det topp stemning og mye varme å spore på innsiden. 

Connect Woman – Challenge Woman – Empower woman
Senior Business Consultant Marianne Hjørnevik Andersen og Lead Project Manager Anna Klasson fra Cegal åpnet nettverkstreffet på vegne av partnerskapet.

De to engasjerte damene er primus motor for det interne nettverket women@cegal, som har fokus på faglig vekst og positiv kulturbygging gjennom en rekke profesjonelle og sosiale aktiviteter. De fortalte ODA medlemmene om de tre overordnede verdiene : «Connect, Challenge & Empower women» og hvordan Cegal ønsker å inspirere kvinner til å prate mer om karriere og ambisjoner. Som selskap har Cegal ambisiøse mål om å øke kvinneandelen i teknologi selskapet til 30% innen 2025, og mål om at 40% av de nyansatte de neste tre årene må være kvinner. ODA partnerskapet er et viktig strategisk valg for å nå det overordnet målet til selskapet. 

Stå støtt!Mentaltrener Cecile Ystenes Myhre var hentet inn som gjestetaler for anledningen. Hun står bak boken «stå støtt» og podkasten GRIT, er ekspert på selvledelse og har jobbet med noen av Norges største prestasjonskulturer. Ystenes Myhre satt fokus på hvordan vi kan trene kroppens viktigste muskel, hodet, for å styrke egne prestasjoner og bygge robusthet. Hun ga ODA medlemmene konkrete teknikker fra forskningsbaserte verktøy med fokus på mental styrketrening.

Ystenes Myhre knytter sammen prestasjon og selvtillit på en glimrende måte og delte villig vekk sin verktøykasse for å hjelpe oss å bli mer robuste og motstandsdyktige. Som i den fysiske verden: Vil du bli bedre – da må du trene!

Her er hennes viktigste tips;

  • Finn din arbeidsfilosofi. Hva er din visjon og dine verdier? Identifiser tre verdier og skriv dem ned på en gul lapp for å øke egen bevissthet rundt disse. Bruk verdiene som rettesnor når du tar beslutninger. Hvor godt beslutter jeg i tråd med egne verdier?
  • Målsettinger. Du har større sjanse for å treffe, når du vet hvor du skal sikte. Mål gir mening og dirigerer oppmerksomheten din.
  • Hva er utenfor og innenfor din kontroll? Bruk energi på det du kan påvirke! Brekk ned det som er utenfor din kontroll (for eksempel avdelingens samlede måloppnåelse) i biter du faktisk kan påvirke.
  • Selvsnakk – vær bevisst din indre dialog når du møter motstand eller er utenfor komfortsone. Bruk gjerne teknikkene under!– Distraksjon; flytt fokuset ditt på noe annet– Distanse; unngå å engasjere deg i de negative tankene– Diskusjon; utfordre dine automatiske negative tanker
  • Aksept; møt deg selv der du er. Identifiser «hva må jeg tåle og akseptere er en del av jobben min»? Våg å bevege deg utav komfortsonen selv om det er ubehagelig
  • Tilhørighet gir deg åpenhet og støtte. Bruk nettverket ditt.

Resilience in action
Recruting Specialist i Cegal Anette Holthe jobber med rekruttering og employer branding og brenner for at personlige historier og erfaringer rundt «recilience in action» skal deles. Hun ledet kveldens sofaprat og intervjuet tre kvinnelige kollegaer, som alle utfordret egen sårbarhet, og delte raust av sine rørende og ærlige historier fra ulike perspektiver – alle med søkelys på hvordan vi kan åpne opp for et mer autentisk og inkluderende mangfold og samfunn.  

  • Aleksandra Marszalek
    Marszalek delte sin historie om hvordan hun oppnådde sin drøm om å komme til Norge for å bo og jobbe. For Aleksandra ble veien til suksess å ikke å gi opp, samt å våge å spørre. Der døren er lukket – finn et vindu.  
  • Aanuradha Sridharan
    Sridharan fortalte engasjert om sin reise for å nå sine personlige mål for sin karriere i et fremmed land (Norge). En veldig inspirerende historie hvor hun har overkommet motstand og tvil for å nå sin drøm. Sridharan er nå CEO i eget selskap som hjelper barn i skolen med å lære å kode – slik at det blir gøy. Dette er et arbeid vi som samfunn vil kunne dra stor nytte av i fremtiden. Hennes vei til mål har vært å identifisere sin lidenskap og våge å satse på dette.  
  • Tone Klepanger Skartveit
    Skartveit sto for kveldens sterkeste personlige historie. Hva gjør du når alvorlig mental sykdom rammer nærmeste familie? Tone var klar i sin tale om hva som har gjort en forskjell for henne og sine nærmeste i den tøffeste tiden: Du vet ikke om det er en sprint eller et maraton. Husk derfor å bruke alle drikkestasjonene på veien. Fyll på energi der du kan og be om hjelp. Ta vare på deg selv og de rundt deg. 

Flow and restore
Yogainstruktør og eier av Satya Yoga, Siri Tuseth er opptatt av både fysisk og mental ivaretagelse for å bygge robusthet. Med morsomme og gjenkjennende betraktninger fra hverdagen, ga hun ODA medlemmene praktiske og viktige øvelser for å lytte til pusten og kroppen, slik at man ivaretar egen helse i en hektisk hverdag. Å ta seg tid til noen minutter med strekk på hender og armer hver time av arbeidsdagen, gir næring til hjernen, og er mye viktigere enn å lese de 50 epostene som venter, var hennes beste råd til deltakerne. 

Initiativer i ODA-Nettverk Sør-Vest
Leder for ODA Sør-Vest, Stine Selvikvåg avrundet nettverkstreffet med å fortelle om noen av de ulike ODA initiativene som er satt i gang i regionen. Det pågår mye bra arbeidet for tiden for å belyse viktigheten av kjønnsbalanse i teknologibransjen og flere kvinner inn i styreverv, og ikke minst mentor/mentee initiativet for å bygge styrke og vekst for seg selv og andre. Nettverkstreffene i regionen er svært populære, noe som vitner om et sterkt engasjement for endring. Det er også veldig hyggelig at flere menn er med å støtte opp om arrangementene i regionen.  

Selvikvåg avsluttet med å takke alle som bidro til en «energiboost» av en kveld, og oppfordret samtidig flere frivillige til å melde sin interesse for ODA. 

Tilbakemeldingene er enstemmig positive!
Det formelig summet i lokalene både i pausene, under serveringer og etter at nettverkstreffet var slutt, og her er noe av det som ble sagt på vei ut: 

«Det er helt fantastisk å være del av et nettverk hvor kvinner heier på kvinner og løfter hverandre opp». 

«Imponerende levert av ODA gjengen i Sør-Vest, som gjør dette på frivillig basis. Det vitner om sterkt engasjement og vilje til å endre verden». 

«Det er et viktig og inspirerende arbeid dere i ODA gjør, og en fin arena til å øve seg på å være sårbar og autentisk». 

«Den positive energien var til å ta og føle på».  

For oss i ODA Sør-Vest gir det enorm glede og mening å få lov til å være med å tilrettelegge nettverkstreff, slik at alle i vår region kan få tilgang til inspirasjon, motivasjon og støtte gjennom våre initiativer. Vi er stolte og ydmyke over mottagelsen og begeistringen vi er møtt med på det drøye året vi har vært 100% operative i regionen. Arbeidet gir mening og vi gleder oss til fortsettelsen.  

#Leadthechange 

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no