fbpx

Norges 50 Fremste Tech-kvinner: Send inn din nominasjon

ODA-Nettverk og Abelia har kåret Norges 50 Fremste Tech-kvinner siden 2017. Det er igjen på tide å nominere de dyktigste tech-kvinnene i landet, på tvers av alle sektorer og bedrifter.

Les mer om kåringen og send inn din nominasjon på Abelia sine nettsider.

– Fremdeles er det flere menn enn kvinner som jobber i tech. Kåringen har som formål å løfte frem talenter og gode forbilder som kan bidra til at flere velger et yrke innen teknologi, sier administrerende direktør i Abelia Øystein E. Søreide.

Han legger til at teknologi er noe alle bruker, og et større mangfold blant dem som utvikler og jobber innenfor teknologifeltet, vil bidra til enda bedre løsninger tilpasset alle brukergrupper.

Kåringen synliggjør dyktige kvinner i teknologibransjen på alle nivåer. Dette innebærer alt fra gründere til toppledere og fageksperter, i privat, offentlig og ideell sektor. Kriteriene for å nominasjonen er at kandidaten har en sentral, teknologirelatert eller teknologifremmende rolle. For å fremheve nye «up and coming» talenter, kan ikke tidligere vinnere nomineres i samme rolle.

Styreleder i ODA-Nettverk Kine Dahl brenner for teknologi og de mulighetene det gir, og mener at vi trenger mangfold for å se og utnytte mulighetene på best mulig måte.

– Rollemodeller er ekstremt viktig for å få flere kvinner til å velge teknologi. Med kåringen av topp 50 kvinner i tech ønsker vi å synliggjøre en bredde av forbilder som fortjener anerkjennelse for sitt bidrag innen teknologi og ledelse, sier hun.

Se årets jury, nominer en kandidat eller les mer om Topp 50-kåringen her: abelia.no/50techkvinner

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no