fbpx

ODA Bergen – 2023 oppsummert

2023 var et begivenhetsrikt år for Bergen, spesielt med tanke på teknologiske og innovasjonsdrevne arrangementer som fant sted gjennom ODA-nettverket. Fra inspirerende nettverkstreff med ledende selskaper som Tryg til suksessfulle Girl-Tech Fests som engasjerte både unge jenter og erfarne teknologi-entusiaster, var det et år fylt med vekst, læring og fellesskap i Bergen.

Her er høydepunktene:

8. mars: «Vestlandets tech kvinner» i samarbeid med Finance Innovation: Et arrangement med hele 200 påmeldte og en rekke kjente navn på scenen, inkludert Monica Mæland, Ina M. Espås, Stine B. Neteland, Børrea Schau-Larsen, Vibeke Reigstad, og Helge O. Svela.

Inspirasjonsdagen: «Metaverse»: En dag med informasjon om Metaverse, AI, NTF, Etikk og hvordan utnytte data, med lokale foredrag fra Kristin Sand Bakken fra Corvus Energy som fortalte hvordan de bruker data og maskinlæring og om nye prosjekter med bruk av Bot internt. Og Cecilie Wian fra Bouvet som snakket om AI og Etikk – noe som blir mer og mer sentalt.

Girl-Tech fest: I 2023 hadde ODA-Nettverk Bergen en spennende Girl-Tech Fest som ble arrangert på tre forskjellige steder. Med over 60 frivillige fra teknologiselskaper og mer enn 200 elever fra barneskolen, var arrangementet en stor suksess. Dagen var fylt med workshops og utforskning av teknologi, der deltakerne hadde muligheten til å dykke inn i ulike aspekter av teknologiens verden. Aktivitetene inkluderte programmering med Bit:Bot, hvor elevene fikk muligheten til å utforske grunnleggende programmering og robotikk, samt design- og dekorasjonsaktiviteter som involverte å skape og tilpasse høyttalere. Som en spesiell gest i anledning Refleksdagen, mottok deltakerne reflekser som en påminnelse om viktigheten av sikkerhet i trafikken.

Nettverkstreff med Tryg Forsikring: «Fra Test til Kvalitet»: Nettverkstreffet med Tryg forsikring samlet mange deltakere til en kveld med verdifulle erfaringer. Bente Karin Bakke presenterte hvordan Quality Center for Enablement i Tryg har fokusert på innovasjon for å styrke leveransen av kvalitetsløsninger. Oksana Bogza delte også innsikt om effektivisering av regresjonstesting gjennom test-automasjon.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no