fbpx

Nettverkstreff i 2023: For et år det har vært!

AI, FemTech, Creative Tech, Twin Transitions.. Det har vært et godt arrangements-år i ODA-Nettverk. Her kan du lese mer om arrangementene som preget ODA-året 2023.

Denne artikkelen oppsummerer nettverkstreff arrangert i Osloregionen sammen med platinum- og gullpartnere. ODA-Nettverk er til stede i flere regioner. Klikk på lenkene nedenfor for å lese mer om aktivitetene og se styremedlemmer i våre regioner: ODA Bergen, ODA Innlandet, ODA Sør ODA Sør-Vest og ODA Trondheim.

I løpet av 2023 har vi gjennomført ni nettverkstreff med våre partnere for over 700 ODA-medlemmer. På treffene har vi tatt for oss 22 ulike vinklinger av temaer innen teknologi, og på scenen har vi hatt 78 prosent kvinnelige speakers. Engasjementet fra medlemmene har vært enormt, hvor nettverkstreffene våre har blitt fylt opp på rekordtid. Med en så god respons benytter vi anledningen til å mimre over året som har gått og alle treffene som har blitt arrangert.

Det har vært et svært innholdsrikt år og hvis du er nysgjerrig på hvilke treff vi har hatt i 2023, er det bare å lese videre.

Vi kickstartet året hos Devoteam med nettverkstreff om temaet Creative Tech for better change. Her fikk vi et innblikk i hvordan det hele henger sammen; menneskene, teknologien som driver forretningsutvikling og hvordan vi sikrer fremtiden.

I februar tok Sopra Steria oss med på en reise for å bli bedre kjent med begrepet Twin Transition, kombinasjonen av bærekraftig vekst og digitalisering, en kombinasjon som kan gi uante muligheter. På dette treffet satte vi og i gang med å innhente feedback fra våre medlemmer, dette har vært utrolig nyttig for oss for å lære mer om behovene og ønskene til våre medlemmer.

Når vårens første måned, mars, sto for tur inviterte Microsoft oss inn i kjente omgivelser for en innholdsrik kveld om temaet Culture Transformation. Her ble det diskutert kulturell transformasjon i en tid med endring og vi ble introdusert for ulike rammeverk man kan benytte for å håndtere det menneskelige aspektet ved endring.

I juni testet vi ut konseptet frokostevent med If, som tok oss med på en inspirerende morgen hvor kvinnehelse og teknologi sto i sentrum. Temaet «From Endometriosis to FemTech: Improving Women’s Health through Tech» ble godt mottatt av våre medlemmer og det var svært motiverende å høre om ulike løsninger som vi ønsker å se som et resultat av FemTech space.

Da sommeren var på hell inviterte Capgemini til et engasjerende og fremtidsrettet nettverkstreff. Gjennom tre innlegg fikk vi et innblikk i hvordan fremtiden ser ut for data, AI og arbeid. Networking er sentralt på våre treff og her var det gode muligheter for å bli kjent med andre ODA-medlemmer og diskutere kveldens tema.

Kunstig intelligens har definitivt vært et mye brukt ord i 2023, og Cegal inviterte medlemmene til å diskutere noen av utfordringene som kan oppstå med et så intelligent system. For mange har ChatGPT vært et nyttig verktøy til alt fra kodeinnspill, oversettelser og ferieplanlegging, men å kunne stole på informasjonen som blir gitt er ikke alltid like enkelt når referansene er til bøker som ikke eksisterer.

EY tilrettela for gode diskusjoner og innspill da de inviterte oss til deres lokaler i oktober for å snakke om temaet Hersketeknikker. Her ble det både gjennomført rollespill fra foredragsholderne, samt gode diskusjoner og refleksjoner fra salen på både scener som ble utspilt og egne erfaringer.

I november inviterte Cisco til deres kontorer for å lære mer hvordan man kan ta bedre bærekraftige valg, både privat og i jobbsammenheng, med tema «Tech & Balance». Her var det fokus på hvordan kultur er en banebryter når det kommer til å fremme en sunn og harmonisk livsstil.  Vi fikk også innblikk i hvordan Cisco jobber med å gjøre deres produkter mer bærekraftige for fremtiden.

Året ble avsluttet med frokostarrangement sammen med DNB for å lære mer om hvordan man kan få bedre kontroll på økonomien, samt hvordan generativ AI kan brukes innen sparing og investering. Tilbakemeldingene var at flere umiddelbart satte av månedlig sparing, og tok dermed øyeblikkelig ansvar for egen sparing.

For å oppsummere dette travle, men utrolig spennende året, må vi takke alle de engasjerte medlemmene og partnerne vi har truffet på. Vi har hatt en enorm interesse for arrangementene, og vi ser et stort potensial for å gjøre enda mer i 2024 – så følg med!

Vi gleder oss til arrangementer, nye relasjoner, motivasjon og faglig påfyll i 2024.

Hilsen oss i Members Engagement-teamet i ODA-Nettverk. Er du nysgjerrig på hvem vi er, kan du lese mer om oss her.

Er det tema du gjerne vil høre om på nettverkstreff?

Har du ønsker eller forslag til tema på nettverkstreff? Det er platinum- og gullpartnere i ODA-Nettverk som arrangerer nettverkstreff, gratis for medlemmer. Har du innspill til hva som bør stå på agendaen i 2024, kan du sende en e-post til event@odanettverk.no.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no