fbpx

Equinor er en av landets mest attraktive arbeidsgivere – vil gjerne se kvinneandelen i tech øke raskere

Equinor er blant de mest attraktive selskapene på Universums liste i 2023

I høst ble Universums liste over mest attraktive arbeidsgivere lansert, og der tronet tre ODA-Nettverk-partnere øverst. Blant dem er Equinor som rykket opp fire plasser på IT-pallen siden i fjor. Her deler selskapet råd og erfaringer som kan være til nytte for andre selskaper som ønsker å forbedre sitt arbeid med arbeidsmiljø og mangfold.

To ganger i året offentliggjør Universum resultatene fra et stort utvalg respondenter. Målet er å kåre de mest attraktive arbeidsgivere i Norge. På våren er det studentenes favoritter, og på høsten er det yrkesaktive med høyere utdannelse som bestemmer.

For Equinor er det ikke første gang de utmerker seg som landets mest ettertraktede arbeidsgiver. I tillegg til å fly fram på IT-sektoren, ble de også rangert som nummer én av både økonomer og jurister. 2023 markerer også det 20. året på rad hvor de stikker av med førsteplass for ingeniører.

– Det er selvfølgelig utrolig hyggelig at så mange ser på Equinor som sin drømmearbeidsplass! Vi har spennende oppgaver og utviklingsmuligheter for både nyutdannede og erfarne medarbeidere, og det hjelper oss nok både i Universum-kåringen og når vi framover skal ansette flere nye kolleger, sier Åshild Hanne Larsen, VP Subsurface Excellence & Digital i Equinor.

Åshild Hanne Larsen. Foto: Mortensen

En digital portefølje i vekst med ansatte som ambassadører

Selskapet har utvidet sin digitale portefølje og har det siste året ansatt rundt 140 personer innen IT og digital. Slikt gir synlighet og signaliserer at de satser.

– Vi gjør betydelige investeringer innen digital og ny teknologi fordi vi mener dette er en nøkkelkomponent i den energiomstillingen verden er på vei inn i. Som IT-ansatt i Equinor kan en være med på store prosjekter som ikke bare sørger for sikre energileveranser til millioner av mennesker i dag, men også utvikler morgendagens løsninger, forteller Torbjørn Folgerø, SVP for Enterprise Digital i Equinor.

– Vi tror at våre egne ansatte er våre beste ambassadører. Hvis de er fornøyde, forteller de om det til kolleger i bransjen. Når de snakker på konferanser, universiteter og høyskoler får vi ikke bare vist frem konkrete prosjekter, vi får også vist frem en organisasjon med et veldig bredt spekter av muligheter for folk med digital kompetanse, sier Folgerø.

Torbjørn Folgerø. Foto: Ole Jørgen Bratland

Sørger for å bli utfordret på mangfold

Som en så stor aktør føler selskapet på et ansvar for å være med på å bygge opp et langsiktig løp for talenter i samarbeid med ulike støttespillere. Et av tiltakene er programmet Morgendagens Helter som blant annet fokuserer på å gi barn og skoleelever positive erfaringer med og kunnskap om naturvitenskap og teknologi. Equinor har også partnerskap med blant andre ODA-Nettverk og Jenteprosjektet ADA på NTNU. Det er viktig å legge ned arbeid i dag for å få til et større mangfold blant talentene i fremtiden.

– Det starter med å etablere en grunnlinje, se på tallene og etablere fornuftige mål og måleparametre. Etter hvert som vi har modnet tenkingen vår på området fokuserer vi mer og mer på inkludering. Målet er et arbeidsmiljø som skaper trygghet og tilhørighet. Samtidig har det vært viktig at medarbeidere opplever at det de bringer inn til oss blir satt pris på‚ forteller Larsen.

Det gjelder også i rekruttering. For Equinor har noe av det viktigste vært å sikre at alle behandles likt i prosessen og blir vurdert basert på samme grunnlag uavhengig av kjønn, nasjonalitet, alder eller andre faktorer.

– Vi sjekker alle utlysningstekster for å sikre et språk som fungerer for alle. Våre rekrutterere er også opplært til å utfordre på mangfold for å prøve og få en så bred miks av kandidater som mulig i seleksjonsfasen. Vi har helt klare mål når det gjelder rekruttering av sommerstudenter og graduates, og jobber kontinuerlig med å forbedre mangfold generelt når vi rekrutterer eksterne. Samtidig følger vi nøye med på hvordan mangfoldsdataene våre innen rekruttering utvikler seg for å kunne vurdere tiltak, forklarer hun.

Ønsker å se kvinneandelen øke enda raskere

For Equinor har partnerskapet med ODA-Nettverk vært veldig positivt, både som en arena både for å bygge nettverk og for å dele læring på tvers av selskaper med tanke på hvordan selskapet kan jobbe med teknologi og mangfold.

– Vi mener definitivt at ODA-Nettverk har spilt, og vil spille, en viktig rolle når det gjelder å øke antallet kvinner i tech. Gitt det store behovet vi ser for teknologiressurser bare i de kommende årene skulle vi gjerne sett at kvinneandelen økte enda raskere, avslutter Larsen.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no