fbpx

Ny leder for Inspirasjonsdagen

Den nye lederen for ODA Inspirasjonsdagen.

Inspirasjonsdagen er ett av de viktigste initiativene til ODA, og ett av de viktigste vervene i ODA kan nok kanskje sies å være «leder» for akkurat denne dagen. Vi har nå gleden av å meddele at Anette Wærsten tar over etter Ellen-Marie Bjerknes Nygård, som den nye lederen for Inspirasjonsdagen. 

– I styret og hele ODA- organisasjonen er vi svært glade for å ønske Anette Wærsten velkommen som leder av ODA Inspirasjonsdagen! Konferansen har fått kjempegode tilbakemeldinger de siste årene, og det var ingen enkel oppgave å finne etterfølgeren etter Inspirasjonssjef Ellen-Marie Bjerknes Nygård, forteller Kristine Hover Næss, Leder i ODA-Nettverk.

– Vi er utrolig stolte og glade over det høye nivået på søkerne, alle er rett og slett fantastiske damer som vi gjerne vil jobbe med videre. Å velge ut én var vanskelig, men Anette gjorde et spesielt inntrykk. Hun var akkurat den vi så etter til rollen som ny sjef for Inspirasjonsdagen, fortsetter Hofer Næss.

En god arvtaker

Ellen- Marie Bjerknes Nygård har gjort en formidabel jobb de siste årene som leder for Inspirasjonsdagen, men velger nå å gi stafettpinnen videre.

– ODA Inspirasjonsdagen har gjennom de siste 13 årene blitt en av de viktigste årlige møteplassene for kvinner i tech. Det å lede denne dagen de siste fem årene har gitt meg så utrolig mye. Jeg er veldig glad for at Anette har takket ja til å ta over stafettpinnen. Hun kommer til å være en vesentlig bidragsyter til å bringe både Inspirasjonsdagen og ODA ett steg videre, forteller Nygard.

Den nye lederen

Anette Wærsten (42 år) er utdannet siviløkonom fra BI, og har de siste 12 årene jobbet innen IT. I dag jobber hun som daglig leder og rådgiver i Peanuts Oslo, et selskap hun var med på å starte for nesten 4 år siden. Peanuts Oslo er et konsulenthus med fokus på rådgivning og implementering innenfor Customer Experience.

– Anette har en fantastisk energi og gjennomføringevne, med bred erfaring, fra både å starte selskap, lede ulike team og organisere konferanser. Og ikke minst har hun svært spennende visjoner for hvordan ODA Inspirasjonsdagen, men også selve nettverket, kan vokse videre, forteller Hofer Næss.

Wærsten engasjement bunner i det å synligjøre kvinners kompetanse innen IT.

– ODA har et viktig budskap og det er å få flere kvinner inn i IT, det å skape en møteplass der kvinner kan møte likesinnede kvinner er viktig i en allerede mannsdominert bransje.

Det handler jo ikke om å «fighte» for kvinner for å fremme kvinnen, men faktisk for å fremme kompetansen kvinner besitter. Kvinner og menn har dessuten også ofte ulike perspektiv på utfordringer/ problemstillinger og dermed løsninger, og jeg opplever at det er viktig og riktig for næringslivet med mer balanse her, forteller Wærsten.

Inspirasjonsdagen er jo et høydepunkt for ODA-Nettverks medlemmer. I mitt daglige virke brenner jeg for å skape de gode opplevelsene, avslutter hun.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no