fbpx

UPDATE: Oda Mentorprogram

Mentorprogrammet til ODA skal fremme personlig og profesjonell utvikling gjennom utveksling av kompetanse, ekspertise, verdier, perspektiver og holdninger.
Mentorprogrammet kobler sammen personer på tvers av virksomheter og bransjer. Det gir muligheten til å bygge kompetanse som en del av karrieren på begge sider av relasjonen, og er til gjensidig motivasjon og inspirasjon.

Deltakerne er på fire felles fagsamlinger i løpet av året, og møtes i tillegg én til to ganger i måneden i mentorrelasjonen. Parene har utarbeidet en felles visjon for mentorrelasjonen og identifisert mål for ønske om utvikling for mentee. Hvert par har selv ansvar for å holde relasjonen ved like og bestemmer selv hvor lenge de ønsker at relasjonen skal vare utover mentorprogrammets varighet.

Mentorgruppen til ODA har den siste tiden fått flere nye engasjerte damer, og består nå av følgende personer:

  • Anine Ragnif (Capgemini), leder av gruppen og ansvarlig for Executive Shadowing
  • Jeanette Pehrson (Sopra Steria), ansvarlig for Mentorprogrammet
  • Tove Kaiku (Cognizant), ansvarlig for Reverse mentoring
  • Rachel Wilson (Cognizant)
  • Ingrid Helland Oliversen (Capgemini)
  • Ewa Nybakk (Capgemini)

Hva har skjedd så langt
Rundt 50 deltakerne fra både mentorprogrammet og Executive Shadowing ble samlet til felles kick-off hos Evry. Det ble bobler i glasset, nydelig bevertning, nye bekjentskaper og inspirerende innlegg. Berta Lende Røed, fra FuelBox holdt innlegget «Gode samtaler spiser tech til frokost», og gav inspirasjon og grobunn for å skape relasjoner på tvers.

– Å bli en del av mentoringprogrammet til ODA er en av mine beste erfaringer noensinne! I mitt første møte med Marita viste det seg at vi har utrolig mye til felles, blant annet en stor interesse for innovasjon og startups, sier mentee Izabela Hawrlylko.

Fellessamlinger
I løpet av mentorprogrammets varighet holdes det flere fellessamlinger for deltakerne, med forskjellige tema. I oktober fikk mentorprogrammet gleden av å høre Nina Gullerud (Brainwave AS) som holdt innlegg «kunsten å lede seg selv» – som handler om hvordan du kan styre etter dine verdier, for å sette grenser på jobb og privat.

Executive Shadowing hadde samling, hvor temaet for samlingen var “hvordan bygge eget lederskap”. Sesjonen ble holdt av Ola Østvoll (Terrosa Consulting AS).

Reverse Mentoring

I tillegg til disse to initiativene jobber Tove Kaiku (Cognizant) med å utvikle et konsept for Reverse Mentoring, hvis formål er å overbygge eventuelle generasjons- og kulturskiller, og at en junior bistår en senior med å utvikle kompetanse innen ny teknologi og trender.

Konseptet utvikles i samarbeid med våre partnere på gull- og platinum nivå deriblant DNB, CapGemini, Sogeti og Microsoft.

Søknad som mentee

Søknadsfristen til årets program har dessverre gått ut. Neste mulighet for å søke er våren 2019.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no