fbpx

Månedens ODA-Profil

Vi har mange rause, intelligente kvinner som bidrar med en uvurderlig innsats i ODA. For å inspirere våre medlemmer ønsker vi derfor å hedre utvalgte ODA-medlemmer som fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. Denne gangen vil vi trekke frem vår flotte Tove Kaiku!

  • Stilling: HR-Direktør i Cognizant, leder for HR-prosesser i forbindelse med tilbud, oppkjøp, fusjoner og virksomhetsoverdragelser i Norden og Baltikum
  • Utdanning: M.Sc. in Economics fra Hanken/Svenska Handelshögskolan i Finland med hovedfag i markedsføring og strategisk ledelse. Utdannelse i coaching og mental trening i tillegg.

Tove startet sin karriere innen salg, markedsføring og konsulenttjenester. Etterhvert ble det mer organisasjonsutviklingsprosesser, noe som ledet henne over til et imponerende spekter av lederposisjoner innen HR; først i forsikring, bank og finans, før hun tok steget til 15 år lange karriere i IT-bransjen.

Som HR-leder har Tove i tillegg til HR generelt fått bryne seg på leder-, talent- og organisasjonsutvikling, coaching, og omstilling- og endringsledelse. I dag ligger fokuset på endringsledelse og integrasjon i oppkjøp, ved å representere Cognizants syn på utvikling av personell i forbindelse med tilbudsprosesser og due diligence. Hun har med andre ord en CV det lukter svidd av, og et brennende engasjement for menneskene bak teknologien.

Tove ble med i ODA for å bidra til utvikling av kvinner innen bransjen og bygge nettverk. Hun har vært en aktiv mentor i mange år, og ser på det som engasjerende og givende og hjelpe kvinner i bransjen opp og fram. De siste årene har hun vært i kjernegruppen som arrangerer og organiserer Mentorprogrammene. Der er hun nå ansvarlig for den første piloten til ODA for det utradisjonelle Reverse Mentoring programmet, hvor mentoren er den yngste i relasjonen. (PS! Om du ikke har sjekket ut muligheten allerede bør du ta en titt her og se om det er noe for deg eller noen du kjenner!)

I ODA har Tove bidratt til andres utvikling. Dette har også resultert i at hun har utviklet sine ferdigheter som leder og coach, økt bransjeinnsikten sin, og fått knyttet kontakter med likesinnede på tvers av bedrifter.

På spørsmålet om hva som er det morsomste hun har vært med på i ODA så langt, svarer Tove at «Akkurat nå er det veldig gøy å ha en ung og veldig flink Reverse mentor (Radmila Milenkovich, Markedsjef i Fotoware). Jeg lærer så mye og blir så inspirert av henne!

Tove er veldig glad for å ha fått være med å gå ved siden av kollegaer i bransjen, og for å kunne bidra til deres karriere og personlige utvikling. “Jeg opplever det som meget belønnende hvis jeg kan bidra til andres suksess. Samtidig utfordrer jeg stadig meg selv til å bli en bedre leder.” Dette har hun all grunn til å være stolt av, og vi er så takknemlig for å ha en så raus og inkluderende rollemodell som Tove på laget.

Stå på, og lykke til med mentorprogrammet!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no