fbpx

Grip mulighetene som byr seg!

Henriette Horjen, kommunikasjons- og ambassadøransvarlig i ODA Sør Vest.

I ODA-Nettverk bidrar ildsjeler over hele landet for å skape en mer inkluderende teknologibransje. I anledning at ODA Sør Vest åpnet våren 2021 ønsker vi å trekke fram utvalgte ODA-medlemmer som fortjener oppmerksomhet for den frivillige innsatsen de legger ned. I dag kan du lese om Henriette Horjen.

Stilling: Prosjektleder i Miles
Utdanning: Master i petroleumsteknologi ved Universitet i Bergen

Henriette (30 år) har tidligere erfaring som ingeniør fra petroleumsindustrien og har i nyere tid gått over til prosjektledelse for teknologiutvikling, produksjon og IT-prosjekter. For henne har arbeidet i Interwell, Holte og nå Miles vist at det finnes mange muligheter i teknologibransjen. Med et hjerte for Stavanger har hun nylig tatt del i ODA Sør Vest for å få kvinner opp og fram, og vise de unge mulighetene som ligger i teknologibransjen.

“Rekruttering av mangfoldet er viktig for å skape innovasjon i bransjene i vår region” sier hun.

For henne er det viktig å fremme kvinnelige rollemodeller og erfaringer for å synliggjøre til de unge mulighetene som finnes. Som en del av ODA Sør Vest har hun et brennende ønske om å oppnå et større mangfold i bransjer og stillinger hvor kvinner ofte er underrepresenterte.

«Ambisjonene mine er å øke interessen og rekruttere flere jenter til teknologibransjen og lederstillinger. Målet er å ufarliggjøre mannsdominerte arenaer. De unge må se klart at det er et hav av muligheter der ute, og at man ikke må begrense seg selv sier Henriette.

Nå ønsker Henriette å bruke sin stemme som kommunikasjons- og ambassadøransvarlig i ODA Sør Vest til å rette fokus mot en mer inkluderende og mangfoldig teknologibransje. På spørsmål om hva hun vil si til kvinner som ønsker seg inn i tech eller inn i lederstillinger i tech svarer hun:

«Ingenting kan stoppe deg fra å nå målene dine. Det er bare å gi bånn gass og gripe sjansene som kommer. Ikke ha for mye fokus på om du er mann eller dame, ei heller om man er flink nok eller ikke. Grip mulighetene som byr seg og gjør ditt beste.»

På spørsmål om hun har noen fun facts om seg selv kan Henriette dele at is er et undervurdert måltid, og at hun gjerne spiser dette til middag.

Vi deler gjerne en is med Henriette, og ser fram til å følge hennes arbeid for medlemmene i ODA Sør Vest i året som kommer!

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no