fbpx

Hun er den nye lederen av Inspirasjonsdagen

Guro Sandersen, leder av Inspirasjonsdagen i ODA-Nettverk.
Helt siden 2013 har Guro Sandersen bidratt til å gjøre Inspirasjonsdagen til en suksess. Nå skal hun selv lede arrangementet mange beskriver som årets høydepunkt.
Jeg har hatt de fleste rollene i Inspirasjonsdagen-teamet, så nå var det egentlig bare lederrollen igjen, ler Guro.
Det er vel typisk at man alltid ønsker at arrangementet både skal bli større og bedre, smiler den nyvalgte lederen. Vi skal gjøre alt vi kan for at årets arrangement blir en festdag!
Svaret er kanskje ikke så overraskende hvis man kjenner henne. Guro beskriver seg selv som handlingsorientert, aktiv og glad i friluftslivet. Hun er bonus- og hundemamma, og tidligere håndballproff. Nå for tiden bruker hun mye tid i alpinbakken som support for barna. Det blir derfor mye ski i løpet av vintersesongen.
Den siste tiden har hun sjonglert tre ulike verv i ODA. Hun har nemlig vært en aktiv bidragsyter til CEO Commitment, ODA Advisory Board og ODA Inspirasjonsdagen, men nå skifter hun fokus til å lede et initiativ.
Vil konkretisere
Jeg vil jobbe hardt for å gjøre utbyttet fra Inspirasjonsdagen mer konkret. At deltakerne skal gå derfra og si «det eksempelet der må jeg fortelle kollegaen min om» eller «dette ønsker jeg å forbedre eller endre», forteller hun engasjert.
Da Guro først involverte seg i ODA ble Inspirasjonsdagen arrangert i mindre skala på Folketeateret. Siden den gang har arrangementet vært gjennomført i Oslo Konserthus, fylt til randen av 1400 deltakere, med lang venteliste.
Planen er å fylle Oslo Konserthus den 20. mai. Skulle det bli umulig å gjennomføre fysisk, er vi klare med en digital plan B, forklarer den nyvalgte lederen.
En ting råder det ingen tvil om: Det blir Inspirasjonsdag i 2022 også!
Tema: Tech Ctrl
Inspirasjonsdagen er ettertraktet av mange grunner. Det er et gratis arrangement med innhold av høy kvalitet, du møter likesinnede som bryr seg om teknologi, også er det så utrolig god stemning! Folk pynter seg, det er god musikk og det bobler i kroppen når man kommer inn. Det er rett og slett en festdag, forklarer Guro.
Hvert år har denne dagen et høyaktuelt tema. I år er det «Tech Ctrl».
Årets arrangement handler om viktigheten av å være i de rette rollene for at vi kvinner skal være med å forme og ta de store beslutningene for teknologiens retning. Teknologi for alle må være skapt av alle. Derfor må vi ha mangfold for at teknologien skal bli rettferdig og tjene befolkningen, sier hun.
Guro er sterkt opptatt av å øke mangfoldet i teknologibransjen for å unngå kjønnsskjevhet i samfunnet.

Guro snakker med innlevelse om fremtiden og viktigheten av mangfold for å unngå kjønnsskjevhet i teknologiutviklingen.

Det finnes så mange eksempler. Visste du at kjennetegnene for hjerteinfarkt er basert på menn sine symptomer, og det kan være helt andre kjennetegn for kvinner, spør hun.  

Hun refererer engasjert til andre bransjer og teknologier. Fra setebelter som ikke er sikre for en kvinnekropp, til stemmestyring som ikke fungerer for en kvinnestemme. 

Jeg vil at deltakerne skal gå fra Inspirasjonsdagen og referere til det de har lært, og ønske å bidra til å skape en reell endring, sier hun. 

Gir mye mer enn det koster

Selv har Guro sin betalte jobb hos en av verdens største teknologiselskaper, Google.

Jeg pleier å si at jeg jobber med å digitalisere Norge. Det gjør jeg gjennom å selge skytjenester bygget på Google sin infrastruktur, forklarer hun. 

Da hun startet i ODA jobbet hun i Capgemini. Der hadde hun en kollega som pitchet ODA under hver onboarding av nyansatte. 

Når jeg hørte om ODA Nettverket første gang tenkte jeg «dette er så viktig, at her må jeg bli med å bidra», sier hun.

Som sagt så gjort. Etter snart 10 år med frivillighet er Guro klar på at innsatsen gir så mye mer tilbake i form av muligheter enn det koster.

Vi gleder oss til å følge Guro sitt arbeid for Inspirasjonsdagen i ODA-Nettverk framover!

Se hele styret i ODA-Nettverk >

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 8 000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no