fbpx

Den nye superkraften er trygghet + nysgjerrighet

Foto: Tea Heggland

For en kveld det ble! Over 100 medlemmer av ODA-Nettverk deltok på samlingen ODA Sør-Vest holdt hos Crayon i Stavanger. Kvelden var fylt av god stemning, faglig påfyll og sist men ikke minst mange kjekke mennesker som jobber med teknologi. 

Fokuset på samlingen var som alltid utvikling, og målet var som alltid å bygge nettverk og bli litt klokere. Denne gang innenfor det spennende temaet trygghet og nysgjerrighet.  

Foto: Tea Heggland

Uvitenhet kan føre til innovasjon 

Jennifer Sveigdalen fra Crayon lærte oss om verdien av å ikke kunne alle svarene. Hva skjer om teamene våre er like? Jennifer snakket om nysgjerrighet og hvordan den i teamet som er uerfaren i faget, men nysgjerrig, kan være en stor bidragsyter til utvikling fordi de som ikke vet, de spør, og de som spør, de får folk til å reflektere. Det fikk oss alle til å tenke på våre egne team, og er enda et bidrag inn mot verdien av mangfold.  

Foto: Tea Heggland

Security Champions – talerør og varslere som gjennomsyrer bedriften 

Rameen Khan fra Crayon snakket om viktigheten av å inkludere alle i arbeidet med sikkerhet. Hun fortalte om Security Champions og hvordan hun har innført dette i NRK. De har nå mange som jobber for og med sikkerhet i NRK. Det gjennomsyrer organisasjonen, og sett i sammenheng med verdien av å alltid ha med flere i teamet som ikke kan alt – blir Security Champions ganske genialt.  

Security Champions er folk som jobber i organisasjonen din, de driver ikke med sikkerhet som hovedoppgave, men vi må alle erkjenne at vi har et element av datasikkerhet i det vi driver med. Med Security Champions samles de som er ekstra opptatt av sikkerhet i ett team, de er en gruppe mennesker som kjenner bedriften godt, og som lærer seg om sikkerhet, og samtidig tar med læring fra gruppen og ekspertene ut i organisasjonen. De er talerør og varslere, og de kan komme med alle spørsmålene som fører til nye tanker og bedre løsninger. 

Foto: Tea Heggland

FuelBox fikk oss alle til å fortelle mer enn vanlig… 

Bertha Lende Røed vekket vår nysgjerrighet ved å prate om nettopp dette med nysgjerrighet og trygghet. “Ledelse er å skape rom for samtaler som ellers ikke ville funnet sted”. Så husk å spør spørsmål, og som Bertha lærte oss, de viktigste tre ordene i en samtale er “fortell meg mer”.  

Bertha la på enda en dimensjon. Hun spurte hva som kjennetegner de mest effektive teamene, og hun hadde selvsagt et svar til oss. Hun fortalte at det er psykologisk trygghet, fordi dette gjør at team medlemmene tør å ta risiko og de tør å være sårbare overfor hverandre.  

Kvelden ble rundet av med vakker sang og musikk av Hilde Selvikvåg som sang både nye og gamle sanger. Hilde skapte en magisk stemning med sangen, men også med gode historier som var både fine og humoristiske. Sammen med ektemann og makker på scenen Eirik Stakkeland avsluttet de med en flott ny sang som vi gleder oss til å høre igjen på Spotify når den kommer.  

Foto: Tea Heggland

Takk til Crayon for fantastisk vertskap og foredrag. Vi ble imponert over CEO Melissa Mulholland sin video der hun forteller om hvordan Crayon jobber for mangfold og diversitet, og hvordan hun som kvinne og leder for et stort IT selskap er en del av endringen.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no