fbpx

Slik var ODA-året 2022

Medlemsvekst, nye partnere og fullt hus på arrangementer over hele landet – ODA-året 2022 har vært innholdsrikt. Her kan du lese om noen av høydepunktene fra året som gikk. Kanskje du kan hente inspirasjon til mangfoldsarbeidet i egen organisasjon? Og kanskje du selv vil bli med som frivillig i 2023?

ODA-Nettverk jobber for økt mangfold innenfor teknologi-bransjen. Året rundt bruker 70+ frivillige over hele landet sin fritid på å bidra til økt mangfold. Her er en smakebit av arbeidet som er gjort i 2022.

Om morgendagens teknologi

Inspirasjonsdagen er vårens høydepunkt for både frivillige og medlemmer. I år var temaet “TECH CTRL”, med fokus på hvordan samfunnet ikke vil bevege seg i riktig retning uten mangfold blant dem som utvikler teknologien. Fra scenen fikk et fullsatt Oslo Konserthus høre foredrag om blant annet fremtidens helseteknologi, cybersikkerhet og tilhørighet.

Konferansen har også en årlig prisutdeling. ODA Awards blir hvert år tildelt rollemodeller som har bidratt til å fremme og øke mangfold. Årets vinnere var Cecilia Flatum, Nicolai Tangen og Schneider Electric.

Les mer om Inspirasjonsdagen 2022 her >

Inspirasjonsdagen: En stolt gjeng etter årets gjennomføring i Oslo Konserthus. Foto: JCP

Et styrket Advisory Board

I 2022 har ODA fått på plass nye medlemmer i sitt Advisory Board. En strategisk rådgivende gruppe som bidrar til å utfordre og utvikle ODA-nettverket videre.

– Dette er virkelig en mangfoldig gjeng både med tanke på erfaring, kompetanse, etnisitet og kjønn. Det som forener dem er mot, høyt engasjement, driv, gjennomføringskraft og evnen til å stille de gode spørsmålene, forteller daværende leder for ODA Advisory Board, Kine Dahl.

ODA Advisory Board: Fra venstre: Manav Rihel Kumar, Ida Susanna Fattah, Sophia Adampour, Kristine Hofer Næss (styreleder, ODA-nettverket), Claudia Antwi-Adjei Hedegaard, Marius Røed Wang og Kine Dahl (leder av ODA Advisory Board). ODA Advisory Board nestleder Julia Paulsen var ikke til stede da bildet ble tatt.

Medlemsvekst og teknologifest i Bergen

ODA Bergen har hatt stor aktivitet og fått mange nye medlemmer i 2022. Det har vært en rekke populære arrangementer om cybersikkerhet, sirkulærøkonomi, VR, AR og Metaverse.

Girl Tech Fest var også en stor suksess i Bergen. 140 jenter på 6. trinn fikk en annerledes skoledag. De kodet Spheroball, BIT:BOT, tegnet digitalt, lagde buttons og kodet BieBoter. Klassene fikk også hvert sitt sett med BIT:BOT som kan brukes til å fortsette med oppgaver innen koding.

I 2023 venter en håndfull nye arrangementer, og nok en Girl Tech Fest.

Bergen: Girl Tech Fest var stor suksess i Bergen.
Bergen: Girl Tech Fest var stor suksess i Bergen.

Mentorprogram og arrangement-suksess i Sør-Vest 

Over 100 deltagere har funnet veien hver gang ODA Sør-Vest har invitert til sine arrangementer i Rogaland og Agder. Selvledelse, balanse mellom arbeid og fritid og spennende teknologier har stått på programmet. I Sandnes og Flekkefjord var Girl Tech Fest en suksess med over 300 teknologispirer som ble inspirert og introdusert til ulike teknologier.  

For første gang har det også blitt arrangert mentorprogram i Rogaland.  

 – Å høre historiene til menteene og mentorene, og hvilket utbytte begge parter får av programmet. Vi har skapt et fellesskap, og jeg har inntrykk av at det ikke bare er skapt partnerskap mellom mentor-partene, men også mellom de ulike menteene som møtes jevnlig og deler erfaringer. Det føler jeg som en dobbelt suksess, forteller mentor-ansvarlig, Silje Finnskog Jensen. 

SørVest: ODA SørVest har hatt en fantastisk etablering i 2022.

Verktøykasse for mangfoldsarbeidet

CEO Commitment har vært et samarbeid mellom ODA-Nettverk og MAK. I 2022 har de fått flere titalls toppledere til å signere et lederløfte for mangfold. Denne høsten samlet de topplederne for rundbord-diskusjoner og faglig påfyll i Oslo rådhus.

Gruppen har i tillegg lansert en egen verktøykasse for mangfoldsarbeidet. Denne er tilgjengelig for ledere som har forpliktet seg ved å signere lederløftet.

Diskusjon: CEO Commitment fyllte Oslo Rådhus med toppledere og gode diskusjoner rundt inkludering og mangfold denne høsten.

Nettverkstreff  

2022 var året hvor ODA endelig kunne invitere til fysiske treff igjen, og for et år det har vært. Det har blitt gjennomført heldigitale, hybride og fysiske treff gjennom hele året med spennende temaer innenfor mobilitet, mangfold, arbeidsrett, teknologi, sikkerhet og mange flere. Nettverksgruppen i ODA har fått inn fem nye engasjerte frivillige som vil være med på å gjøre nettverkstreffene for 2023 enda bedre.  
 
For 2023 ønsker vi å komme enda tettere på medlemsbasen for å finne ut av hva de ønsker å få ut av nettverkstreffene, og legge dette til grunn for et godt samarbeid med partnerne våre som er vertskap for treffene, forteller leder for Nettverksgruppen, Maja Stjern Flakne. 

Møteplasser: Et utdrag fra noen av nettverkstreffene i 2022, hvor det endelig ble mulig å samles fysisk igjen.

Antall partnerbedrifter øker

Det er takket være våre gode partnere at ODA-nettverket har mulighet til å drive gode initiativer. Bare i løpet av 2022 har 19 nye partnere kommet til, og listen teller nå 77 partnere som bidrar med å inspirere, engasjere og levere initiativ som sørger for å sikre det viktige mangfolds-arbeidet videre.

– I 2023 vil vi fortsette å jobbe mot et felles mål om økt mangfold og 40% kvinner i tech på tvers av stillingsnivå innen 2025. Vi håper å i enda større grad etablere et felles nettverk for våre partnere og medlemmer, der vi sammen kan lære av og utfordre hverandre, for å nå målene vi alle jobber mot, forteller Nina Ådnanes i Partnergruppen.

– Vi vil rette en stor takk til alle partnerne til ODA-Nettverk for bidraget i 2022 og ser fram mot et fortsatt godt samarbeid for 2023, legger Ådnanes til.

Vil du være med i 2023?

Ønsker også du å bidra til større mangfold innen tech-bransjen?

Det er gratis å melde seg inn som medlem på odanettverk.no. Gjør du det vil du ha mulighet til å melde deg på inspirerende og lærerike arrangementer.

Det er også meningsfylt, sosialt og inspirerende å være frivillig. Kunne du tenkt deg å bli med i gjengen? Kontakt oss på sekretariat@odanettverk.no hvis du ønsker melde din interesse.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no