fbpx

Dette er vinnerne av ODA Awards 2024

Hans-Henrik Merckoll (IBM), Ingrid Kindem (Naer AS), Monika Anna Swiderska (Equinor) og Evidi er vinnerne av ODA Awards 2024.

ODA Awards deles ut på Inspirasjonsdagen, ODA-Nettverks største årlige happening, 6. juni i Oslo konserthus. Prisene deles ut til de personene eller organisasjonen som imponerer med konkrete resultater i sin strategiske satsning på mangfold og inkludering. I år har det også kommet inn flere kjønnsuavhengige priser.

Vinnerne av ODA Awards 2024

– Teknologi påvirker oss i hverdagen på langt flere plan enn før. Vi trenger ulike perspektiver når vi tar beslutninger og utvikler teknologi for å sikre at vi oppnår de riktige og mest bærekraftige løsningene. Vi trenger også folk som tør å vise engasjement gjennom å utfordre stereotyper og majoriteter på en positiv måte, for et større mangfold i tech, sier Kine Dahl, leder av ODA-Nettverk.

– Vi i ODA-Nettverk er opptatt av å løfte frem rollemodeller i tech, uavhengig av kjønn, som leder vei, inspirer, tør å utfordre og får ting til å skje. Det er derfor årets ODA Awards 2024 har nye og kjønnsnøytrale kategorier. De nye kategoriene gjenspeiler ODA-Nettverks verdier: inspiration, bravery, empowerment og passion.

ODA Leader: Hans-Henrik Merckoll, CEO, IBM Norway

Hans-Henrik Merckoll driver transformativ endring i organisasjonen og teknologibransjen. Sammen med teamet sitt i IBM Norge jobber han for å fremme en inkluderende kultur, og oppnå toppscore på engasjements- og inkluderingsindeksen. Hans-Henrik driver også aktivt med kunnskapsdeling, både om AI og annen ny teknologi. Han tar til orde for mangfold og inkludering gjennom initiativer som fremmer kvinner i lederskap og jobber for å øke bevisstheten rundt psykisk helse. Hans-Henriks engasjement til å skape en inkluderende og støttende arbeidsplass gjør ham til en fortjent mottaker av denne prisen i mangfold og likestilling.

– Jeg er dypt beæret og ydmyk over å motta den prestisjetunge Oda Leader-prisen. Denne nominasjonen har fått meg til å reflektere over karrieren min og hvordan det å fremme en kultur med likhet, rettferdighet og mangfold alltid har vært en prioritet i mitt lederskap. Selv om vi har gjort betydelige fremskritt, er det fortsatt arbeid å gjøre. Jeg takker alle i teknologibransjen som har vært en del av reisen min, sier Merckoll.

ODA Techie: Ingrid Kindem, Platform Engineer Lead, Naer AS

Ingrid Kindem har en eksepsjonell evne til å bruke teknologi til å nå forretningsmål, og omsette dem til strategiske implementeringer. Med en bakgrunn som tech-lead hos Askeladden & Co, som både prosjektleder og fullstack-utvikler, har hun konsekvent levert gode resultater. Samtidig har hun aktivt fremmet mangfold og inkludering innen teknologi og entreprenørskap. Hos Naer AS viser Ingrid sin tekniske dyktighet og lederskap gjennom ledelsen av utviklingen av en webapp, API og backend. Blant annet har hun kommet opp med banebrytende og innovative løsninger for å forenkle bruken av VR i hverdagslige arbeidsprosesser. Hennes enestående ferdigheter og dedikasjon til mangfold gjør henne til en inspirasjon for kvinner som forfølger karrierer innen teknologi, og utfordrer eksisterende normer. Hennes bidrag fremhever potensialet for kvinner til å utmerke seg og lede an i teknologibransjen.

– Å bli kåret til årets ODA Techie er noe jeg er skikkelig stolt over og noe jeg overhode ikke forventet, spesielt ikke etter å ha sett de utrolig flinke mednominerte. Jeg mener fellestrekket vårt er at vi har turt å takke ja til muligheter som har innebært tekniske utfordringer, som har ført til en brattere læringskurve, mer ansvar og bredere kompetanse. Teknologibransjen og samfunnet trenger at vi får flere kvinner inn i styrer, ledende techroller og startups, noe som krever at flere av oss må tørre å takke ja til mulighetene vi får. Med denne prisen håper jeg å inspirere andre til å gjøre nettopp det, ved å ta plass og gønne på i en viktig, utfordrende og dritkul bransje, sier Kindem.

ODA Change-maker: Monika Anna Swiderska, Project Leader, Equinor

Monika Anna Swiderska er et eksempel på modig lederskap og inkludering. Til tross for bare to år i sin nåværende jobb, har hun gjort inntrykk. Hun flyttet til Norge uten tidligere erfaring, og tilpasset seg raskt, ble Scrum Master og ledet agile implementeringer for å øke effektiviteten og leveransen av innovative geomatiske løsninger. Monikas proaktive natur skinner gjennom hennes ledelse av viktige arrangementer som «Data Day 2022» og initiativer som Coffee Roulette. Dette har forbedret både det kollegiale samværet og trivselen i selskapet. Hennes dedikasjon til mangfold, rettferdighet og inkludering er tydelig i innsatsen som legges i å fremme nettverksbygging, kompetanseutvikling og etableringen av blant annet en Toastmasters International-klubb. Monikas forpliktelse til å drive positiv endring

gjør henne til en uvurderlig ressurs for Equinor, og en inspirasjon for jevnaldrende.

– Jeg er så takknemlig og glad for å bli kåret til vinneren av ODA Change-Maker ! Det er en fantastisk opplevelse å bli inkludert i et slikt støttende fellesskap av kvinner og allierte som feirer det gode arbeidet som gjøres av enkeltpersoner og bedrifter. Jeg føler meg beæret over å være en del av ODA-Nettverk. Denne anerkjennelsen motiverer meg til å fortsette å jobbe med aktiviteter som bidrar til å styrke mangfoldet i STEM-karrierer og bringe mennesker sammen, og jeg håper det vil tjene som en inspirasjon for andre også, sier Swiderska.

ODA Champions: Evidi

Evidi fremmer en kultur av nysgjerrighet og teamarbeid, og er en forkjemper for mangfold utover tradisjonelle grenser. Under administrerende direktør Jørn Seglem, setter Evidi nye standarder ved å bygge samfunnsnyttige partnerskap og å drive inkludering i bransjen. Deres engasjement for mangfold gir næring til innovasjon og former fremtidige løsninger. Evidi har særlig lykkes med å øke kvinnelig representasjon i både rekruttering og lederskap, økt trivsel og forbedret løsningskvalitet for å møte komplekse kundebehov. Ved å aktivt dele kompetanse og verdier fremmer Evidi samarbeid innenfor og utenfor bransjen. Gjennom ODA-Nettverks samlinger, og partnerskap som Amesto Aces, sikrer Evidi at ulike perspektiver former virkningsfulle løsninger for dagens utfordringer. Dette viser deres inkluderende tilnærming og dedikasjon til likestilling.

– For en ære å motta ODA Champion-prisen! Dette er virkelig inspirerende for arbeidet vi legger ned for å utvikle en kultur som fremmer stedet å vokse – som enkeltpersoner, team, ledere og som selskap. Hos Evidi omfavner vi mangfold og møter mennesker med nysgjerrighet og respekt. Det er vår mangfoldige sammensetning som gir oss styrke til å tenke utenfor boksen, utfordre status quo og drive innovasjon fremover, sier administrerende direktør Jørn Seglem i Evidi.

Gratulerer til alle vinnere!

 


Om ODA Awards

ODA Awards har som mål å anerkjenne ledere, tech-fagfolk, «hverdagshelter» og organisasjoner for deres ekstraordinære innsats for økt inkludering og mangfold i bransjen og i egne organisasjoner. Prisene er kjønnsnøytrale og reflekterer verdiene til ODA-nettverket: inspirasjon, tapperhet, myndiggjøring og lidenskap.

Les mer om ODA Awards her

Nominerte til ODA Awards 2024

  • ODA Change-maker: Christian Kongolo, Monika Anna Swiderska, Stine Saatvedt
  • ODA Techie: Cathrine Wilhelmsen, Ginevra Jakobsen-Testa, Ingrid Kindem
  • ODA Leader: Gina Gjerme, Hans-Henrik Merckoll, Marianne Wahlstrøm
  • ODA Champions: Cegal, Evidi, Frontkom

Les om de nominerte til ODA Awards 2024 her

Om Inspirasjonsdagen

På Inspirasjonsdagen står teknologi, ledelse, inspirasjon og det å bygge nettverk på tvers av bransjen i hovedfokus. Hvert år kommer det anerkjente foredragsholdere, samt at vi kårer vinnerne av ODA Awards.

Inspirasjonsdagen 2024: Decoding Decisions

Temaet på Inspirasjonsdagen 2024 var Decoding Decisions. I en verden preget av økende kompleksitet og overbelastning av informasjon, er evnen til å ta informerte beslutninger viktigere enn noen gang før. Publikum fikk innsikt i det teknologibaserte landskapet for beslutningstaking, utforsket vitenskapen bak det å ta informerte og effektive valg og lære praktiske strategier for å dekode beslutninger og navigere usikkerhet med finesse. 

På programmet var foredragsholdere fra inn- og utland; Karianne Tung (Digitaliserings- og forvaltningsminister), Lubna Jaffery (Kultur- og likestillingsminister), Nils Tore Meland (Tidligere forsvarsoffiser og organisasjonspsykolog), Manav Rihel Kumar (CEO i Seema), Ishuta Barua (Lege med doktorgrad i kunstig intelligens i medisin), Espen Nakstad (Asisterende direktør i Helsedirektoratet) og Renata Chlumska (Eventyrer). Dagen ble ledet av konferansier Zelda Ekiz. I tillegg stod Kine Dahl, Guro Sandersen og Randi Mogerhagen fra ODA-Nettverk for velkomst og utdeling av ODA Awards.

Les alt om Inspirasjonsdagen 2024 her

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no