fbpx

Finalister ODA Award Woman 2019

Vi i ODA, Nordens ledende nettverk for kvinner i teknologibransjen, gir hvert år ut priser som belønner konkret og resultatgivende arbeid for å øke kjønnsbalansen og mangfoldet i teknologibransjen. Nå har vi gleden av å presentere finalistene til ODA Award Woman, som skal deles ut for 11. året på rad på Inspirasjonsdagen 10. mai i Oslo Konserthus. De tre finalistene er:

Finalister ODA Awards Woman 2019

Line Moseng, Utvikler i NAV

Line Moseng er en drivende dyktig utvikler, og har en helt sentral rolle i å bygge ny applikasjonsplattform for NAV. Hun er også dypt involvert i en rekke initiativ for å fronte mangfold i tech-bransjen – både nasjonalt og internasjonalt. Hun deltok i en prestisjetung paneldebatt under den globale kampanjen Changing the face of STEM i Brussel og har stått på scenen en rekke steder det siste året, blant annet London og Shanghai. Her har hun snakket om teknologier og viktigheten av mangfold i tech. Hun har vært med å starte og skalere opp nasjonale initiativ som Lær Kidsa Koding og Kodetimen. Totalt har hun inspirert mange tusen unge jenter og gutter til å se at teknologi ikke bare kan brukes, men også kan skapes selv. I NAV er hun en sterk bidragsyter til at de i dag har en vesentlig høyere kvinneandel både blant medarbeidere og ledere enn gjennomsnittet i bransjen. Med sterk lidenskap for teknologi og et stort hjerte for samfunnet er hun en modig og tydelig ambassadør og rollemodell for mangfold blant fremtidens teknologer.

Merete Hverven, Viseadministrerende direktør i Visma

Merete Hverven har lenge vært en del av konsernledelsen i Visma som CHRO, og siden 2018 har hun  i tillegg hatt rollen som Deputy CEO for konsernet. Gjennom samarbeidet med SHE Conference, #HunSpanderer og Centre for Research on Gender Equality (CORE) er Merete en sterk bidragsyter for økt mangfold både i Visma og eksternt. Merete deler villig sin kunnskap og sine erfaringer, samtidig som hun er åpen om utfordringer og tøffe problemstillinger. Hun har arbeidet strategisk for å fremme unge og etablerte kvinner i organisasjonen til å utvikle seg videre ved å gripe nye muligheter. Merete har vært sentral i utviklingen av Vismas Management Trainee-program, drevet utstrakt kommunikasjonsarbeid rettet mot kvinnelige talenter og ledere, samt arbeidet målrettet med coaching internt og eksternt. Med sin direkte lederstil, gjennomføringsevne og passion for mangfold, er Merete en viktig rollemodell både i og utenfor Visma.

Angeliqua Ramming-Gaden, Norgessjef i VMware

Angeliqua Ramming-Gaden har siden 2016 hatt rollen som Norgessjef i VMware der hun siden har hatt ansvaret å implementere markedsstrategier, drive forretningsvekst og kundeekspansjon. Angeliqua jobber svært aktivt for å få flere kvinner inn i både eget selskap og ellers i bransjen. Hun er ofte å se i media og på scenen, og jobber aktivt for å motivere egne kvinnelige ansatte til å ta nye roller og utfordringer som de ikke nødvendigvis ser selv. Hun har en policy som går på at hun alltid skal ha kvinner blant kandidatene som hun velger som toppkandidater til enhver åpen posisjon. I tillegg er hun svært bevisst ordvalg i jobbannonser slik at de appellerer like mye til begge kjønn. Angeliqua har oppnådd en kvinneandel internt på en tredjedel, mens halvparten av alle nyansatte i 2018 var kvinner. Angeliqua er en modig og sterk rollemodell internt og eksternt, både lokalt i Norge og ute i Norden, som utfordrer og driver mangfold i tech med høyt driv.

 

Les også om finalistene i kategoriene:

ODA Award Man

ODA Award Organization

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no