fbpx

Mentoring: Tips fra mentee Bettina Berntsen

Vi møtte Bettina Isabelle Berntsen, markedssjef i software-selskapet FotoWare. Bettina har vært mentee i årets mentorprogram og har arbeidserfaring hovedsaklig fra IT-bransjen, både innenfor salg og markedsføring. Her forteller hun om sin erfaring med mentorprogrammet og deler sine beste tips.

Foto: Bettina Isabella Berntsen

Hvor vil du? Hva var ditt mål med mentoring?

Mitt mål med mentorrelasjonen var å utfordre meg selv og lære mer innenfor ledelse og personalledelse. Jeg trives godt i rollen som leder med personalansvar og mener at vi aldri blir utlært. Jeg synes derfor en mentorrelasjon var midt i blinken for videre utvikling.

Hva er ditt beste tips til noen som vurderer å finne seg en mentor?

Nr 1 må jo være å bli med mentorprogrammet til ODA! Her får man både en mentor i tillegg til samlinger med relevante temaer som kan passe alle som ønsker å utvikle seg profesjonelt. Du må ikke være leder eller ha personalansvar for å være med i programmet. En annen mulighet er å kontakte en person som er i en rolle du ser for deg i fremtiden, eller noen du ser opp til med tanke på jobben de gjør. Send en mail, inMail eller lignende og hør om personen kunne tenke seg å være en mentor for deg og fortell hva du ønsker å få ut av en slik relasjon og ikke minst – hva du kan tilby tilbake.

Kan du dele noe tips du har lært som kan hjelpe andre i lignende steg i karriere som deg?

Husk at det er forskjell på hva som blir sagt og hvordan det blir forstått. Ha dette i bakhodet i samtaler, under møter og ved generell kommunikasjon. Dette tipset har jeg lært selv av erfaring: Si ja og tør å prøve. Jeg mener det er viktig å fokusere på alt du kan få til! Dersom du feiler så er det heller ikke verdens undergang. Ofte så får man til mer enn man tror.

Hva er dine favoritt life hacks som du bruker i hverdagen?

  • Smil! Vær blid og grei mot folk du møter, både på jobben og utenfor.
  • Finn små gleder i hverdagen: er det en take-away kaffe på favorittsjappa på vei til jobb eller tanken på favorittretten til middag – kjør på.
  • Fysisk aktivitet: for meg er dette alfa omega i hverdagen både for en time-out og me-time, og for å håndtere stressende perioder på en god måte og generelt god helse.

Vil du anbefale ODA sitt mentorprogram til andre og hvorfor?

Absolutt! Det er en fin mulighet for å starte en mentorrelasjon og er et godt organisert program. I tillegg får du utvidet ditt eget nettverk og vært med på faglige samlinger med mye god input til profesjonell utvikling.

ODA Mentorprogram tar nå imot søknader! Fristen for å søke er 30. april.

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no