fbpx

Reverse Mentoring: Tips fra mentoren Ka-Man Mak

I 2019/2020 startet vi en pilot for ODA Reverse Mentoring som en del av mentorinitiativene til ODA Nettverk. Vi intervjuet en av mentorene i pilotprogrammet: Ka-Man Mak – en journalist, dokumentarfotograf og sosial entreprenør, samt grunnleggeren av The Oslo Desk.

«Mentorprogrammet kan være nyttig for å lukke generasjonsgapet, lære fra hverandre og bli mer spenstige under endringene i deres arbeidsplass.» sier Ka-Man Mak. Hun definerer en god mentorrelasjon som: «Respekt, lytt, ha en open mind og kjenn dine grenser.»

Hvorfor søkte du som mentor i ODA Reverse Mentoring programmet?

Det skjedde ved en tilfeldighet. Jeg er på Rising Leaders Program 2019-2020, og på et event møtte jeg Tove Kaiku fra Cognizant som fortalte meg om ODA sitt Reverse mentorprogram. Hun trengte noen som har bakgrunn i media, markedsføring og IT. Da tenkte jeg at jeg er den person. Jeg var allerede en mentor i min egen startup The Oslo Desk, og har rik livserfaring bak meg som gir et annet perspektiv til livet. Jeg synes at jeg har noe å bidra med. Men mest av alt kan jeg også lære noe nytt fra min mentee.

Har du anbefalinger til bok eller podcast?

Jeg anbefaler alle å lese The Culture Map av Erin Meyer, for å bli kjent med interkulturell kommunikasjon, lytte til Simon Sineks og Brendon Burchards intervjuer for å forandre mindset, og TODcast som er min egen podcast hvor jeg intervjuer innvandrere om hvordan de kan navigere livene sine for å få et mer mangfoldig og globalt perspektiv.

Hva er dine lifehacks som du bruker i hverdagen?

Som en person som ble uteksaminert under en økonomisk nedgang og opplevde min mors død av ALS da jeg var ung, var at mitt mindset er aller viktigst for å overvinne motgang. Ha en rutine der du får nok søvn, spiser godt og tar pauser slik at du får se på arbeidet ditt annerledes. Lær å stille deg de riktige spørsmålene slik at du får et mer realistisk, positivt resultat. Svikt er nødvendig for å vokse.

ODA Reverse Mentoring har nå åpent for søknader både for mentorer og mentees. Fristen for å søke er 30. april. 2020

ODA-Nettverk

ODA er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. ODA har mer enn 6000 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og over 70 partnere. ODA har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no