fbpx

Reverse Mentoring: Tips fra mentoren Ka-Man Mak

I 2019/2020 startet vi en pilot for ODA Reverse Mentoring som en del av mentorinitiativene til ODA Nettverk. Vi intervjuet en av mentorene i pilotprogrammet: Ka-Man Mak – en journalist, dokumentarfotograf og sosial entreprenør, samt grunnleggeren av The Oslo Desk.

«Mentorprogrammet kan være nyttig for å lukke generasjonsgapet, lære fra hverandre og bli mer spenstige under endringene i deres arbeidsplass.» sier Ka-Man Mak. Hun definerer en god mentorrelasjon som: «Respekt, lytt, ha en open mind og kjenn dine grenser.»

Hvorfor søkte du som mentor i ODA Reverse Mentoring programmet?

Det skjedde ved en tilfeldighet. Jeg er på Rising Leaders Program 2019-2020, og på et event møtte jeg Tove Kaiku fra Cognizant som fortalte meg om ODA sitt Reverse mentorprogram. Hun trengte noen som har bakgrunn i media, markedsføring og IT. Da tenkte jeg at jeg er den person. Jeg var allerede en mentor i min egen startup The Oslo Desk, og har rik livserfaring bak meg som gir et annet perspektiv til livet. Jeg synes at jeg har noe å bidra med. Men mest av alt kan jeg også lære noe nytt fra min mentee.

Har du anbefalinger til bok eller podcast?

Jeg anbefaler alle å lese The Culture Map av Erin Meyer, for å bli kjent med interkulturell kommunikasjon, lytte til Simon Sineks og Brendon Burchards intervjuer for å forandre mindset, og TODcast som er min egen podcast hvor jeg intervjuer innvandrere om hvordan de kan navigere livene sine for å få et mer mangfoldig og globalt perspektiv.

Hva er dine lifehacks som du bruker i hverdagen?

Som en person som ble uteksaminert under en økonomisk nedgang og opplevde min mors død av ALS da jeg var ung, var at mitt mindset er aller viktigst for å overvinne motgang. Ha en rutine der du får nok søvn, spiser godt og tar pauser slik at du får se på arbeidet ditt annerledes. Lær å stille deg de riktige spørsmålene slik at du får et mer realistisk, positivt resultat. Svikt er nødvendig for å vokse.

ODA Reverse Mentoring har nå åpent for søknader både for mentorer og mentees. Fristen for å søke er 30. april. 2020

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no