fbpx

Tre nye medlemmer på plass i styret

Fra venstre: Hanne Ek fra Propell Group, Anna Rabstad fra Inmeta og Anbjørg Myhra Bergwitz fra Sopra Steria

Hanne Ek fra Propell Group, Anna Rabstad fra Inmeta og Anbjørg Myhra Bergwitz fra Sopra Steria har tatt fatt på hvert sitt styreverv i ODA høsten 2021. Felles for dem alle er et ønske om å bidra til å øke mangfoldet i tech-bransjen.  

– Jeg er aktiv i ODA av to grunner. Den ene er rett og slett for å bli kjent med flere flotte mennesker i bransjen vår. De som er aktive på frivillig basis utenfor jobb og familie har ofte mye energi å gi og de får til masse spennende ting. Jeg blir veldig inspirert av slike mennesker, forteller Rabstad.

Hun tar over stafettpinnen fra Guro Storlien som leder for ODA Innlandet og tiltrer samtidig en plass i styret. Rabstad jobber som tjeneste- og UX-designer i Inmeta, og er svært dyktig til å bruke designmetodikken for å skape helhetlige og innovative tjenester som treffer både hjertene hos brukerne og målene til forretningen.

Vil påvirke retningen i bransjen

– Den andre grunnen er at jeg vil være med og påvirke retning bransjen og samfunnet vårt kommer til å ta i fremtiden. Jeg tror på at jo mer vi våger i dag, jo mer spennende blir det i morgen, legger Rabstad til. 

Som ny leder for partnerprogrammet tiltrer også Hanne Ek et verv i styret. Ek har jobbet som CFO i 10 år for flere selskaper i teknologi-bransjen og har bred erfaring fra både venture og børsnoterte selskap. Nå jobber hun som Partner og CFO i venture studioet Propell Group.

– Jeg har jobbet i tech-bransjen i 15 år og har alltid vært opptatt av mangfold på arbeidsplassen, forklarer hun.

– Det å skape interesse og sørge for like muligheter for jenter i tech har alltid vært en genuin interesse. Jeg gleder meg til å gå mer aktivt inn i ODA for å jobbe med en herlig gjeng som har samme mål for øye – skape muligheter for jenter i teknologibransjen så vi kan nå vårt mål om 40% innen 2025, konstaterer Ek. 

Åpne armer og utfordringer

Siste ildsjel ut er Anbjørg Myhra Bergwitz. Hun holder til i Sopria Steria og er ny leder for marked og kommunikasjonsgruppen i ODA. 

– Jeg engasjerer meg i ODA fordi jeg er generelt er glad i å bidra der jeg kan bidra, for tiden jobber jeg innen teknologi og jeg opptatt av mangfold – da falt valget naturlig på ODA. Teknologibransjen har tatt imot meg med åpne armer, den inkluderer og utfordrer meg og det ønsker jeg at andre også skal få oppleve, forklarer hun.  

Bergwitz beskriver ODA som en fantastisk samling av ildsjeler som hun er glad hun har blitt kjent med, og som hun gleder seg til å jobbe videre sammen med.  

– Jeg er opptatt av mangfold og inkludering, og har et hjerte for å gjøre teknologi tilgjengelig og relevant for alle, forklarer Bergwitz.  

Av den grunn er hennes engasjement i ODA ikke vanskelig å forstå.  

– Teknologi er gøy og det finnes et hav av potensiale for å utgjøre en forskjell hvis man vil bidra, avslutter hun. 

Takk til avtroppende styremedlemmer 

Med nye styremedlemmer på plass takker vi også av fire styremedlemmer som alle har bidratt til å utvikle ODA gjennom mange års engasjement. Mailen Greve har vært med helt siden ODA ble startet i 2006, og har gjennom flere år ledet Inspirasjonsdagen før hun ledet arbeidet med Girl Tech Fest. Gøril Rønning har hatt verv i ODA siden 2009 som medlem av Inspirasjonsdagsgruppen, leder for MarCom og til sist leder for Partnergruppen. Camilla Bakjord har vært leder for MarCom siden 2019, og Guro Storlien har ledet ODA Innlandet siden oppstarten der høsten 2018. 

Stor takk til dere alle for deres bidrag!

Vil du bli vår nye leder for Inspirasjonsdagen? 

Se stillingsannonse og send oss din søknad innen 31. desember >

Vil du bli bedre kjent med styremedlemmene i ODA?

Se full oversikt over styremedlemmer her >

ODA-Nettverk

ODA-Nettverk er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Vi har mer enn 9500 medlemmer med aktiviteter i Oslo, Bergen, Innlandet, Sør-Vest og Trondheim, og 80 partnere. ODA-Nettverk har siden 2005 inspirert og bidratt gjennom større mangfold til bedre beslutninger og løsninger for virksomheter og samfunn.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss på info@odanettverk.no